Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάνε για Ρατσισμό οπαδό του ΠΑΟΚ, επειδή υποχρέωσε μουσουλμάνο λαθρομετανάστη να κάνει τον Σταυρό του!.. ΒΙΝΤΕΟ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε βίντεο που κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα στο Διαδίκτυο και στο οποίο, γν...



Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε βίντεο που κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα στο Διαδίκτυο και στο οποίο, γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ εμφανίζεται να αναγκάζει μετανάστη να κάνει τον σταυρό του και να προσευχηθέι στα ελληνικά.




Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Στέφανου Ζαρκαντζιά, παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξεταση, την οποία θα διενεργήσει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί ο μετανάστης προκειμένου να καταθέσει, όπως επίσης το πλήρες περιεχόμενο του βίντεο για να εξεταστεί ενδελεχώς. Τα όποια αδικήματα προκύψουν από την έρευνα είναι σε συνάρτηση με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Το βίντεο κάνει τον γύρο του Ίντερνετ, ωστόσο, είναι άγνωστο πότε ακριβώς τραβήχτηκε. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ φαίνεται να εξαναγκάζει τον τρομοκρατημένο μετανάστη να κάνει τον σταυρό του και να προσευχηθεί, ενώ κάποια στιγμή τού λέει: «Θα σε γαμήσω αν ξαναπείς Αλάχ». Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας αντιδράσεις στους κόλπους των οργανωμένων οπαδών. Σε ανακοίνωσή τους, οι Αντιφασίστες Οπαδοί/Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει πλέον θέση στην κερκίδα. «Ο οπαδός ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους και βασανισμένους από τις φασιστικές πρακτικές μιας ντόπιας και ξένης γενικευμένης μισανθρωπιάς, δεν μπορεί να μοιράζεται την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά», γράφουν μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος οπαδός, ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, δεν είναι άγνωστος στη Θεσσαλονίκη. Το 2014 είχε συλληφθεί επειδή πέταξε μια σακούλα με γαύρους στον πάγκο του Ολυμπιακού, πριν από την έναρξη αγώνα στην Τούμπα. Στην αρχή των 00s είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς σε τυχαίο έλεγχο, με αποτέλεσμα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να κερδίσει αποζημίωση 20.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο. Δύο από τους αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί τότε στην υπόθεση, κατηγορήθηκαν λίγα χρόνια αργότερα για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, τη γνωστή «υπόθεση της ζαρντινιέρας».