Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανελλήνιες 2020: Τι θα ισχύσει για τους υποψήφιους που θα νοσήσουν από κορωνοϊό -Το σχέδιο για τις αίθουσες

Το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή του υπ. Υγείας αναμένει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης των ...


Το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή του υπ. Υγείας αναμένει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης των Πανελλήνιων 2020.





Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε σήμερα ότι βούληση του υπουργείου είναι οι Πανελλήνιες 2020 να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου, το αργότερο. Η κυρία Κεραμέως επανέλαβε, ωστόσο, ότι για το ζήτημα θα αποφασίσουν οι επιστήμονες της αρμόδιας επιτροπής για τον κορωνοϊό, του υπ. Υγείας.

Την ίδια θέση εξέφρασε, μιλώντας στο iefimerida.gr, ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι υπάρχουν δυο σοβαρά προβλήματα με την ύλη των Πανελληνίων 2020.


Πανελλήνιες 2020: Τι θα ισχύσει για τους μαθητές που θα νοσήσουν από κορωνοϊό

Η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι θα ληθφεί ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων 2020 που θα νοσήσουν από κορωνοϊό ή δεν θα μπορούν να μετακινηθούν λόγω επιβολής -τοπικών- μέτρων καραντίνας. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι αυτοί οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως ισχύει κάθε έτος για σοβαρούς υγείας ή ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α' βαθμού. Βάσει του κανονισμού, οι υποψήφιοι που θα αιτούνται επαναληπτική εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από νοσοκομείο.

Οπως σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί ένα ειδικό σχέδιο για τη διαδικασία των Πανελλήνιων 2020, που προβλέπει λιγότερους μαθητές σε κάθε εξεταστική αίθουσα. Το εν λόγω μέτρο, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας και ειδικοί, θα περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού κατά το διάστημα διεξαγωγής των Πανελλήνιων 2020.

Καταλήγοντας, η υπουργός Παιδείας, μίλησε και για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας ότι είναι μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά και με προτεραιότητα τη Γ' Λυκείου.