Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

KI OMΩΣ... Οι Σίμπσον είχαν «προφητέψει» την πανδημία

Οι θαυμαστές της σειράς των Σίμπσον καταγράφουν κατά καιρούς τις "προφητείες" που έχουν ακουστεί και θεωρούν πως και η πανδημία τ...


Οι θαυμαστές της σειράς των Σίμπσον καταγράφουν κατά καιρούς τις "προφητείες" που έχουν ακουστεί και θεωρούν πως και η πανδημία του νέου κορονοϊού ήταν μία από αυτές.






Η σειρά κινουμένων σχεδίων της οποίας δημιουργός είναι ο Matt Groening είχε προβλέψει πολλά παγκόσμια γεγονότα, όπως την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Ένας θαυμαστής επιμένει ότι οι Σίμπσον είχαν μιλήσει για την πανδημία πριν από είκοσι χρόνια. Συγκεκριμένα, το 1999, σε επεισόδιο της σειράς εφανίζεται ο παρουσιαστής ειδήσεων Κεντ Μπρόκμαν να παρουσιάζει τους τίτλους των ειδήσεων από το σπίτι του ως αποτέλεσμα των νέων νόμων στο Σπρίνγκφιλντ που στόχο είχαν κυρίως τους ηλικιωμένους. "Είμαι ο Κεντ Μπρόκμαν και παρουσιάζω το δελτίο από το σπίτι μου καθώς υπακούω στη νέα νομοθεσία για όλους άνω των 70" λέει ο παρουσιαστής του δελτίου. Ο Βρετανός σεναριογράφος τηλεοπτικών σεναρίων Σκοτ Μπράιαν ανέβασε μία φωτογραφία των Σίμπσον μαζί με μία εικόνα από τον ανταποκριτή του BBC Channel 4 Κρίσναν Γκουρού Μούρθι.

Ο Μπράιαν έγραψε "Μισώ να το πω, πραγματικά, αλλά οι Σίμπσον... Δεν μπορώ πραγματικά" αποφεύγοντας να παραδεχθει ότι ο δημιουργός των Σίμπσον έβλεπε μπροστά... ξανά.

Το επεισόδιο αυτό υπό τον τίτλο "Wild Barts Can’t Be Broken" μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1999 στη 10η σεζόν του. Οι θαυμαστές επίσης λένε ότι σε επεισόδιο του 1993 υπό τον τίτλο "Marge in Chains", υπάρχει μία αναφορά στη "γρίπη της Οσάκα" αν και ο δημιουργός του επεισοδίου αρνείται ότι υπάρχει οποιοσδήποτε συσχετισμός.