Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Το Business Insider εξηγεί γιατί το ποσοστό θνησιμότητας στη Γερμανία είναι 0,74% και στην Ιταλία 10%...

Το πέρασμα του κορωνοϊού από την Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από κατστροφικό. Η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι δύο χώρες που πλήττονται ...

Κορωνοϊός Αϊνστάιν

Το πέρασμα του κορωνοϊού από την Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από κατστροφικό. Η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι δύο χώρες που πλήττονται με σφοδρότητα, αυτή τη στιγμή με το χειρότερο τρόπο στον κόσμο.

Λίγο πιο βόρεια, η Γερμανία φαίνεται να κινείται σε τελείως διαφορετικό δρόμο.

53.340 Γερμανοί είναι θετικοί στον κορωνοϊο (μέχρι το πρωί της 28ης Μαρτίου), ενώ έχουν καταγραφεί 397 θάνατοι, σύμφωνα με τη γερμανική Die Zeit. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία έχει ποσοστό θνησιμότητας 0,74%.




Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό της Ισπανίας, το οποίο ήταν στο 7,82%, η της Κίνα 4,02% και φυσικά της Ιταλία, που βρίσκεται στο 10,56%.

Και αυτό μάλλον δείχνει ότι οι Γερμανοί κάνουν κάτι σωστά, που οι άλλες χώρες δεν κάνουν.

Το Business Insider εξηγεί γιατί η Γερμανία μοιάζει να βρίσκεται στο πικ της επιδημίας και πώς έχει καταφέρει να μην θρηνίσει πολλούς νεκρούς.

Τεστ, τεστ, τεστ

Ο σημαντικότερος παράγοντας που συμβάλλει στο χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας είναι ότι η Γερμανία κάνει τα περισσότερα τεστ κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι ένας μεγάλος αριθμός - πιθανώς μια μεγάλη πλειοψηφία - όλων των κρουσμάτων κορωναϊού δεν θα καταγραφεί ποτέ στα επίσημα στοιχεία επειδή τα περιστατικά δεν ήταν αρκετά σοβαρά για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όσο πιο ευρέως γίνονται τεστ σε μια χώρα, τόσο περισσότερα από αυτά τα πιο ήπια κρούσματα θα εντοπιστούν.

Δεδομένου ότι στα πιο σοβαρά κρούσματα έχει γίνει σίγουρα τεστ, ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό πιθανόν θα παρέμενε ο ίδιος.

Το καθαρό αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι ότι περισσότερα τεστ οδηγούν σε χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας.

Ο Christian Drosten, διευθυντής του ινστιτούτου ιολογίας στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου, εκτιμά ότι η Γερμανία κάνει 120.000 τεστ την εβδομάδα. Ο γερμανικός σύλλογος γιατρών λέει ότι τουλάχιστον 200.000 τεστ για κορωνοϊό πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε ο The Independent.

«Πιστεύω ότι κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ από ό, τι σε άλλες χώρες και εντοπίζουμε νωρίς το ξέσπασμα», δήλωσε ο Drosten στο NPR.

«Έχουμε μια κουλτούρα εδώ στη Γερμανία που στην πραγματικότητα δεν υποστηρίζει ένα κεντρικό διαγνωστικό σύστημα», δήλωσε ο Drosten. «Έτσι, η Γερμανία δεν διαθέτει εργαστήριο δημόσιας υγείας που θα εμπόδιζε άλλα εργαστήρια από το να κάνουν τις εξετάσεις. Έτσι, είχαμε μια ανοιχτή αγορά από την αρχή».

Από τις 28 Μαρτίου, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε κάνει τεστ σε 113.777 άτομα. Η Ισπανία και η Ιταλία δεν κάνουν τεστ κορωνοϊού στον οποιονδήποτε.

Οι ΗΠΑ είχαν κάνει τεστ σε 626.667 άτομα μέχρι τις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα παρακολούθησης COVID. Το ποσοστό έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στα ποσοστά της Γερμανίας, δεδομένου ότι η επιδημία των ΗΠΑ είναι τώρα η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η Ισπανία διέθεσε 650.000 κιτ τεστ, αλλά απέστειλε πίσω μια παρτίδα που αγοράστηκε από την Κίνα την Πέμπτη, αφού ανακάλυψε ότι εντόπιζαν μόνο το 30% των θετικών περιπτώσεων. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσα τεστ έχουν γίνει στην Ισπανία.


Στην πόλη Vó στη βόρεια Ιταλία κατεστάλη ένα ξέσπασμα μετά από μια σειρά ακούραστων τεστ που έγιναν, αλλά η χώρα ως σύνολο δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο, να κάνει δηλαδή επιθετικά τεστ στον πληθυσμό.

Την Παρασκευή, η εφημερίδα Süeddeutsche Zeitung ανέφερε ότι το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ήθελε να αυξήσει τον αριθμό των καθημερινών τεστ σε 200.000.

Ένα ανθεκτικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης

Η Γερμανία είναι σε καλή κατάσταση για να καταπολεμήσει το ξέσπασμα τη επιδημίας, επειδή διαθέτει ένα καλά ανεπτυγμένο και ολοκληρωμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με δημόσιες και ιδιωτικές επιλογές.

Η Γερμανία δαπανά 4.714,26 δολάρια ανά άτομο ετησίως για την υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 2016. Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος σε σχέση με την πλειοψηφία των άλλων κρατών.




Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υγείας για Όλους, η Γερμανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των χωρών με τα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ κατά κεφαλήν.Τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι απαραίτητα όταν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν σοβαρές περιπτώσεις κορωναϊού.

Η Γερμανία διαθέτει 621 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100.000 άτομα. Η Ιταλία έχει 275 και η Ισπανία 293.

«Σε γενικές γραμμές, διαθέτουμε στη Γερμανία καλή εντατική θεραπεία», δήλωσε ο Γερμανός ιολόγος Martin Stürmer στο Vox.
«Έχουμε πολύ εξειδικευμένους γιατρούς και εγκαταστάσεις και ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σοβαρά ασθενείς μας επιβιώνουν σε σύγκριση με εκείνους άλλων χωρών».

Οι ηλικιωμένοι απέφυγαν τον κορωνοϊό

Η μέση ηλικία των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία είναι 46 έτη, ενώ στην Ιταλία είναι 63, σύμφωνα με το Wired.

Οι ηλικιωμένοι είναι πολύ πιο πιθανό να πεθάνουν από κορωνοϊό και οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα υγείας, τα οποία είναι πιο συχνά στους ηλικιωμένους.

Το 80% όλων των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών, δήλωσε τη Δευτέρα το Ινστιτούτο Robert Koch, αναφέροντας ότι η επιδημία δεν έχει ακόμη χτυπήσει ηλικιωμένους, όπου ο κίνδυνος θανάτου είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στην Ισπανία ο αριθμός των ατόμων άνω των 60 ετών είναι περίπου το μισό του πληθυσμού.

Βρίσκεται σε πιο πρώιμο στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού
Σε σύγκριση με χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, η Γερμανία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο της επιδημίας.

«Η Γερμανία είναι βρίσκεται σε πιο πρώιμο στάδιο από την Ιταλία» δήλωσε ο Μάρτιν Χίμπερντ, καθηγητής αναδυόμενων λοιμωδών νόσων στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου. «Χρειάζονται συχνά δύο ή τρεις εβδομάδες εντατικής θεραπείας πριν οι άνθρωποι υποκύψουν συχνά στην ασθένεια".

Η 26η Μαρτίου ήταν η χειρότερη μέρα της Γερμανίας μέχρι σήμερα, με 6,615 νέα κρούσματα. Φαίνεται πιθανό ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.