Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: «Πιθανόν δεν αρκούν τα νυν μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού»

Για την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη και το πόσο κρίσιμο είναι να μείνουμε όλοι στο σπίτι μας, μίλησε την ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνστα...


Για την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη και το πόσο κρίσιμο είναι να μείνουμε όλοι στο σπίτι μας, μίλησε την ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.




Ο Έλληνας καθηγητής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, τόνισε ότι «δεν μπορώ να υπογραμμίσω πόσο κρίσιμο είναι να μείνουμε σπίτι για να ανακόψουμε την εκθετική αύξηση. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πιθανόν δεν αρκούν τα νυν μέτρα».

«Αντανακλούν 6-7-8 ημέρες πριν, που σημαίνει ότι μέχρι να αντιληφθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων αυτά έχουν ήδη πολλαπλασιαστεί».

«Αν δεν κάνουμε τίποτα, κάθε οκτώ με δέκα μέρες τα κρούσματα δεκαπλασιάζονται. Επειδή τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα αντανακλούν το ποιος κόλλησε μια εβδομάδα πριν, ακόμα και σήμερα να μείνουμε όλοι σπίτι μας, για την επόμενη εβδομάδα θα βλέπουμε τα κρούσματα να αυξάνονται», πρόσθεσε.

«Η ελπίδα είναι ότι αν μείνουμε όλοι στο σπίτι μας, θα δούμε μεν την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα να αυξάνονται, στο τέλος της εβδομάδας θα σταθεροποιηθούν, μετά ο αριθμός των κρουσμάτων θα αρχίσει να πέφτει και τελικά θα μηδενιστεί.

Η υπευθυνότητα που πρέπει να δείξουμε είναι αυτή που πρέπει να δείχνουμε σε περιόδους πολέμου», κατέληξε ο κ. Δασκαλάκης.