Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Τι πρέπει να κάνουμε αν μάθουμε για κρούσμα στη γειτονιά μας

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Με τον κορονοϊό να είναι σε παγκόσμιο ζενίθ, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσ...


ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Με τον κορονοϊό να είναι σε παγκόσμιο ζενίθ, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσε λίστα με τα βασικά σημεία που οφείλουν όλοι να τσεκάρουν ότι τα έχουν κάνει, προτού απομονωθούν στο σπίτι τους για να περιορίσουν τον κίνδυνο ασθένειας και εξάπλωσης.




ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσε μία λίστα με όσα βασικά πρέπει να έχετε κάνει ή πρέπει να κάνετε προκειμένου ο κορονοϊός να επηρεάσει το λιγότερο δυνατό εσάς, τους οικείους σας και όσους συναναστρέφεστε.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λίστα ελέγχου για να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να σχεδιάσετε και να προστατέψετε την υγεία σας και την οικογένειάς σας, αν μάθετε για κρούσμα κορονοϊού στη γειτονιά σας.

Ως οικογένεια, μπορείτε να σχεδιάσετε και να λάβετε σημαντικές αποφάσεις από τώρα, προκειμένου να προστατευτείτε εσείς και η οικογένειά σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού (CONVID-19). Ο οικιακός προγραμματισμός μπορεί να σας βοηθήσει στην προστασία της υγείας σας και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται κοντά σας, σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού στη γειτονιά σας.

Κορονοϊός: Πως να σχεδιάσετε και να προετοιμάσετε ότι χρειάζεται
Να ενημερώνεστε καθημερινά σχετικά με την τοπική δραστηριότητα της νόσου του κορονοϊού (COVID-19) από αξιόπιστες πηγές, και φυσικά από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας.

Για την προετοιμασία στο σπίτι:

Σκεφτείτε σε ποια δωμάτια μπορείτε να απομονώσετε αν χρειαστεί εκείνα τα μέλη της οικογένειας που ενδέχεται να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

Ρωτήστε τους γείτονές σας για το τι αντίστοιχο προγραμματισμό έχουν κάνει.

Δημιουργήστε μια λίστα τοπικών φορέων και οργανώσεων που μπορείτε να επικοινωνήσετε σε περίπτωση που χρειάζεστε πρόσβαση σε πληροφορίες, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, υποστήριξη και πόρους (π.χ. βασικά ψώνια).

Δημιουργήστε μια λίστα επαφών επείγουσας ανάγκης με οικογένεια, φίλους, γείτονες, οδηγούς που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν, παροχείς υγειονομικής περίθαλψης, εκπαιδευτικούς, εργοδότες, το τοπικό τμήμα δημόσιας υγείας και άλλες κοινοτικές υπηρεσίες.

Επιλέξτε ένα δωμάτιο στο σπίτι σας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαχωρίσετε έναν ασθενή από άλλους.