Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ... Τον έφεραν μειονοτικοί από τουρκία και Γερμανία όταν επέστρεψαν στην «ΑΣΦΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ»...! Η κατάσταση στα Πομακοχώρια...

Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην περιφερεια...

Το χωριό Εχίνος Ξάνθης/Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ / EUROKINISSI

Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σε απόλυτη καραντίνα μπήκαν τα χωριά του Δήμου Μύκης στη Ροδόπη, μετά από την έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και τον ένα νεκρό στο νοσοκομείο Ξάνθη, χθες, στον οποίο προστέθηκε ένας νεκρός στρατιωτικός στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα.




Πρόκειται για τα χωριά Κένταυρος, Γλαύκη, Ωραίο, Κοτύλη, Σάτρες, Θέρμες που ανήκουν στα Πομακοχώρια όπου κατοικούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία Ελληνες μουσουλμάνοι. Ο συνολικός πληθυσμός τους υπολογίζεται περίπου στις 3.000.

«Περίπου 1.000 άτομα επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νίκος Ευφραιμίδης, εξήγησε πως τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα στην περιοχή όταν ήλθαν 1.000 άτομα από τη Γερμανία, επειδή έκλεισαν εργοστάσια λόγω της πανδημίας.

Αλλά και ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσεπέλης , μιλώντας στο Έθνος, εκτίμησε πως η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη και ανέλυσε τους τρεις λόγους για τους οποίους έχει πολύ μεγάλη ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων ειδικά σε ηλικιωμένους:

«Υπολογίζω πως πρέπει να επέστρεψαν στην Ελλάδα περίπου 1.000 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, στην Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Γαλλία. Πολλοί ήταν και στην Τουρκία είτε για δουλειές είτε ως φοιτητές. Οπως φαίνεται δεν γνώριζαν πως ήταν φορείς και μετέδωσαν τη νόσο. Με ανησυχεί επίσης για το εάν τήρησαν την καραντίνα και τα μέτρα ασφαλείας που είχαμε επισημάνει και εμείς ως Δήμος αλλά και η ελληνική κυβέρνηση με συνεχείς ανακοινώσεις και ενημερώσεις. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για κλειστές κοινωνίες με πολυμελείς οικογένειες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας κρατήσει σε εγρήγορση τα επόμενα 24ωρα».

Δύο εβδομάδες καραντίνα στην περιοχή.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 18:00 το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός των κατοίκων χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης. Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Την τροφοδοσία και τις λοιπές ανάγκες θα καλύπτουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος.