Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκτακτα μέτρα στην Ιταλία – Κουπόνια για σούπερ μάρκετ και τρόφιμα στους φτωχούς

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους πολίτες στην Ιταλία που δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν φάρ...


Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους πολίτες στην Ιταλία που δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν φάρμακα και τρόφιμα.






Η κυβέρνηση στην Ιταλία θα καταβάλλει στους 8.000 δήμους της χώρας τέσσερα δισεκατομμύρια επτακόσια εκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσουν να εντοπίσουν και να στηρίξουν τις οικογένειες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη δυσκολία.

Προβλέπεται η χορήγηση, από την τοπική αυτοδιοίκηση, κουπονιών για αγορές σε σούπερ μάρκετ, αλλά και απευθείας παράδοση τροφίμων στο σπίτι, με την συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων.


«Η ουσιαστική αυτή βοήθεια θα αρχίσει να δίδεται από την αρχή της επόμενης εβδομάδας. Δεν θα μείνει κανείς μόνος, δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε έναν», είπε ο Κόντε. Κάλεσε, δε, τους παραγωγούς και διανομείς τροφίμων να κάνουν μια έκπτωση του 10% στους πολίτες που θα χρησιμοποιούν τα κουπόνια αυτά αλληλεγγύης.

«Τα υπόλοιπα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που εγκρίναμε για την βοήθεια των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, θα διατεθούν άμεσα», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

899 νεκροί σήμερα στην Ιταλία
Κάθε μέρα και πιο σοκαριστικά στοιχεία. Κάθε μέρα και ο απολογισμός των κρουσμάτων και των θυμάτων που ανακοινώνεται από την Ιταλία προκαλεί παγκόσμιο σοκ. Το ίδιο έγινε για άλλη μια μέρα.

Τα λόγια μικρά και λίγα να περιγράψουν την κατάσταση στην Ιταλία. Τη χώρα που ο κορονοϊός χτυπά πιο σκληρά από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Στη χώρα που μέσα σε μια μέρα “είδε” την επιδημία να θερίζει 889 ζωές. Σε μια χώρα που πενθεί ήδη 10.023 θανάτους.

Μέσα σε 24 ώρες, εκτός από τους 889 νεκρούς, στην Ιταλία καταγράφηκαν 5.974 νέα κρούσματα. Τα συνολικά κρούσματα είναι 92.472, από 86.498 χθες, ενώ 12.384 άνθρωποι που νόσησαν έχουν αναρρώσει. Το τελευταίο 24ωρο μόνο ανάρρωσαν 1.434 ασθενείς.

3.856 ασθενείς στην Ιταλία βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 26.676 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 39.533 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.


Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 39.415 και οι νεκροί 5.944. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 12.383 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.344. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 7.930 , με 362 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είναι ουσιαστικά σταθερός, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.