Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι θα ισχύσει για τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα -Ερχεται ρυθμιστική εγκύκλιος

Αλυσιδωτά είναι τα προληπτικά «λουκέτα» που φέρνει η έξαρση του κορωνοϊού, σε κλάδους και επιχειρήσεις. Νωρίτερα, η κυβέρνηση ανακοίν...


Αλυσιδωτά είναι τα προληπτικά «λουκέτα» που φέρνει η έξαρση του κορωνοϊού, σε κλάδους και επιχειρήσεις.





Νωρίτερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που λαμβάνει, με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, να σημειώνει ότι το μέτρο αναστολής λειτουργίας επεκτείνεται και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα, στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό.

Βάσει των ανακοινώσεων, προκύπτει ότι ανοικτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ (με περιορισμούς στην είσοδο και με πλαφόν στα αντισηπτικά), τα φαρμακεία, τα πρατήρια τροφοδοσίας (όπως οι φούρνοι), τα πρατήρια καυσίμων (βενζινάδικα) και οι τράπεζες.
Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει για τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα
Αναφορικά με τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Αττικής εκτιμούν ότι δεν θα περιλαμβάνονται στο lockdown. «Αναμένουμε διευκρινίσεις τις προσεχείς ώρες, όμως νομίζω ότι θα εξαιρεθούν τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ, δηλαδή τα καταστήματα ψιλικών ειδών» αναφέρει στο iefimerida.gr ο κ. Γιώργος Παξιμάδης, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου.


«Θεωρώ ότι ιδίως τα περίπτερα είναι αρκετά ασφαλή, καθώς τα προϊόντα είναι τυποποιημένα, τα παίρνει ο ίδιος ο καταναλωτής, ενώ δεν υπάρχει επαφή του καταναλωτή με τον εργαζόμενο» σημειώνει ο κ. Παξιμάδης. Οπως εξηγεί, «σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για αναστολή λειτουργίας των περιπτέρων και των καταστημάτων ψιλικών, τότε το βάρος θα πέσει στα βενζινάδικα, που θα παραμείνουν ανοικτά και έχουν άδεια για την πώληση καπνικών».


Τα μίνι μάρκετ θα δώσουν «ανάσες» στα σούπερ μάρκετ
Ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Αττικής επισημαίνει στη συνέχεια ότι «η συνέχιση της λειτουργίας των μίνι μάρκετ και των περιπτέρων θα δώσει “ανάσα” στα σούπερ μάρκετ, που ήδη “σηκώνουν” πολύ μεγάλο βάρος της κατανάλωσης. Ενα μέτρο που θα μπορούσε να συζητηθεί είναι να θεσπιστεί μειωμένο ωράριο γι' αυτό το διάστημα. Δηλαδή, τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ να λειτουργούν για 8 με 10 ώρες καθημερινά, για να προστατευθούν και όσοι εργάζονται σε αυτά».

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Παξιμάδης εύχεται «όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με αισχροκέρδεια και μονοπώλια. Θέλει ψυχραιμία και σύνεση για να ανταπεξέλθουμε όλοι, από τη θέση μας ο καθένας, όσο καλύτερα μπορούμε».