Tελευταια Νεα

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020

Λίγο πριν την ΟΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ... Ο κορονοϊός μας βάζει με κάρτα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ!


Βήμα βήμα οι οδηγίες για να κάνετε τα ψώνια σας στα σούπερ μάρκετ τις μέρες του κορονοϊού. Δυο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο! Αλλάζουν όσα ξέραμε. “Αυτοψία” από τον Άδωνι Γεωργιάδη… αξημέρωτα.

Με κάρτα θα γίνεται από σήμερα (16.03.2020) και μέχρι νεοτέρας η είσοδος των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ. Στόχος, φυσικά, να μη δούμε ξανά τις εικόνες παραλογισμού του Σαββατοκύριακου, όταν ο κόσμος, παρά τις προειδοποιήσεις για τον κορονοϊό, συνωστίστηκε στα σούπερ μάρκετ!
Από σήμερα, λοιπόν, η είσοδος στα σούπερ μάρκετ θα γίνεται με κάρτα. Μια κάρτα εισόδου, που θα υπάρχει στις εισόδους όλων των σούπερ μάρκετ. Θα την παίρνει στην είσοδο, θα μπαίνει να κάνει τα ψώνια του κι όταν τελειώνει, θα την αφήνει ξανά στην υποδοχή.

Αν δεν υπάρχει κάρτα στην υποδοχή των σούπερ μάρκετ, δεν θα μπαίνει κανείς!

Παράλληλα, κάθε μισή ώρα θα γίνεται ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του καταστήματος για το πως θα μπαίνουν οι πελάτες. Οι οποίοι πελάτες θα πρέπει να έχουν δυο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο!

Την… επίδειξη της κάρτας εισόδου έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, πριν καν ανοίξει, σε ένα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Σκλαβενίτης στην Αχαρνών. Ήταν το πρώτο που πήγε, αλλά όπως είπε θα πηγαίνει κάθε μέρα σε άλλο σούπερ μάρκετ, άλλης αλυσίδας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, πως υπάρχει επάρκεια και ακόμη και στα αντισηπτικά που έχουν… πέραση, θα υπάρξει άμεσα ανεφοδιασμός.

Τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ

Βάσει των όσων αποφασίστηκαν μετά τις εικόνες που είδαμε όλοι το Σαββατοκύριακο, τις αγορές του σε τρόφιμα θα κάνει ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα, ενώ στα σούπερ μάρκετ θα λειτουργεί – σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται αυτό μέχρι σήμερα – και υπηρεσία ντελίβερι. Υπάρχει πρόβλεψη μάλιστα τα ντελίβερι θα κάνουν παραδόσεις κατ’ οίκον ακόμη και Κυριακές.

Στα επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π, θα τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών, θα αποφεύγεται η χρήση μετρητών στις συναλλαγές και οι υπάλληλοι θα φορούν γάντια. Μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα αποθέματά τους σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τι προβλέπει η ΠΝΠ για τα σούπερ μάρκετ

Αποτροπή της εισόδου πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην επιχείρηση (1 άτομο /10 τετραγωνικά μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

• Ύπαρξη, σε ευκρινή θέση στις εισόδους και τις εξόδους των καταστημάτων, φιάλης αλκοολούχου διαλύματος (με αντλία έγχυσης και βάση) για την υγιεινή των χεριών, προς χρήση των πελατών.

• Οι υπάλληλοι να φορούν γάντια και να πλένουν τα χέρια τους μετά την απόρριψη αυτών.

• Οι υπάλληλοι που εργάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα να φορούν γάντια και προστατευτική μάσκα κατά το άνοιγμα και τη διαχείριση των εμπορευμάτων.

• Σε επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών.

• Ο υπάλληλος πίσω από το χώρο κοπής να αφήνει πάνω στο διαχωριστικό, όπου υπάρχει η δυνατότητα, το προς πώληση προϊόν.

• Κατά τη διάρκεια παραμονής έμπροσθεν των ταμείων να τηρείται 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των πελατών.

• Σε περίπτωση που τα ταμεία δεν φέρουν προστατευτικό τζάμι μεταξύ πελάτη και ταμία ο πελάτης να απέχει τη μέγιστη εφικτή απόσταση.

• Αποφυγή χρήσης μετρητών κατά τη συναλλαγή.

• Εφοδιασμό των αποχωρητηρίων με υγρό σαπούνι, χειροπετσέτες μιας χρήσης, (οι οποίες θα απορρίπτονται σε ποδοκίνητους κάδους πλησίον των νιπτήρων), αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη).

• Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης.

Για τους υπαίθριους χώρους αγορών (λαϊκές αγορές) να τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.
« Προηγουμενη
Επομενη »