Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα με Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Λουξεμβούργο...

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν από τη Δευτέρα το πρωί τα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, επιχε...

Πλατεία στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, άδεια μετά τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν από τη Δευτέρα το πρωί τα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, επιχειρώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το κλείσιμο των συνόρων, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή ενήμερη για το θέμα, θα εφαρμοστεί από τις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), όμως δεν θα αφορά τις διελεύσεις εμπορευμάτων και θα εξαιρούνται οι μεθοριακοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την πηγή αυτή που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Bild.




Ενίσχυση ελέγχων και όχι κλείσιμο συνόρων λέει το Παρίσι
Τα μέτρα που λαμβάνονται στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας, για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, δεν συνιστούν κλείσιμο των συνόρων, αλλά ενίσχυση των ελέγχων, ανακοίνωσε λίγο αργότερα η γαλλική προεδρία.

Χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή, η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας συμφώνησαν το κλείσιμο με τους επικεφαλής των κρατιδίων που εμπλέκονται και το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 το πρωί τοπική ώρα αύριο. «Δεν πρόκειται για κλείσιμο συνόρων. Πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τους ελέγχους» ανέφερε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν το Σαββατοκύριακο και συντόνισαν τις προσπάθειές τους.

Σε σχεδόν 3.800 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο

Σε περίπου 3.800 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Γερμανία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ανακοίνωσε ακόμη ότι οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές παραμένουν οκτώ, απολογισμός αμετάβλητος από την προηγουμένη. Στο μεταξύ διευρύνονται συνεχώς τα μέτρα περιορισμού των κοινωνικών δραστηριοτήτων, με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Τα περισσότερα κρούσματα (1.154) εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, κυρίως στην περιοχή Χάινσμπεργκ. Ακολουθούν η Βαυαρία και η Βάδη - Βυρτεμβέργη, ενώ πλέον όλα τα κρατίδια είναι αντιμέτωπα με κρούσματα της επιδημίας. Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν βουλευτές του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP): τους Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, Χάγκεν Ράινχολντ και Τόμας Σατελμπέργκερ. Ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, χωρίς ωστόσο να έχει κατονομαστεί.