Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με Πετρούνια και Στεφανίδη, αλλά χωρίς κόσμο η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Τόκιο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, η οποία έγι...

floga

Πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, η οποία έγινε χωρίς κόσμο, δεδομένης της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν οι μοναδικοί λαμπαδηδρόμοι στο κεκλεισμένων των θυρών Καλλιμάρμαρο, όπου η τελετή ξεκίνησε με την έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας, δίπλα σε αυτές των δύο χωρών.




Οι δύο Ιάπωνες Ολυμπιονίκες Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη) έστειλαν τα μηνύματά τους μέσω βίντεο, όπως και ο άλλοτε πρωθυπουργός Γιοσίρο Μόρι, υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020».

«Υπόσχομαι ότι η Φλόγα θα ανάψει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο στις 24 Ιουνίου», τόνισε ο Μόρι, ο οποίος επικαλέστηκε τη στήριξη της ΔΟΕ, των G7 και της ιαπωνικής κυβέρνησης. «Θα διώξουμε τα σύννεφα και θα δείξουμε ότι κερδίζουμε τη μάχη», είπε.

Από ελληνικής πλευράς απηύθυνε χαιρετισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΟΕ πήρε την Ολυμπιακή Φλόγα από την πρωθιέρεια, Ξανθή Γεωργίου, την οποία παρέδωσε στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, Ναόκο Ιμότο, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

floga1

floga3