Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετανάστες στην Κέα: Σε παλιό ξενοδοχείο οι 193 μετανάστες του πλοίου που προσάραξε στο λιμάνι

Μεταξύ των μεταναστών είναι παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης -Τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας Σε παλιό ξενοδοχε...


Μεταξύ των μεταναστών είναι παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης -Τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας
Σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας φιλοξενούνται προσωρινά οι 193 μετανάστες και πρόσφυγες του φορτηγού πλοίου, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, που προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας.

Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας.

Κλιμάκιο του λιμενικού σώματος, αποτελούμενο από 10 άτομα, αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο, ενώ στελέχη του λιμενικού το χαρακτηρίζουν ως πλοίο μίας χρήσεως που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κέας. Πηγές από το λιμενικό σώμα, αναφέρουν ότι μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων οι τρεις είναι οι διακινητές.