Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα ζήτησε από τους Αμερικάνους Καταδρομικά τύπου Ticonderoga για το Πολεμικό Ναυτικό...!

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της kathimerini.gr που υπογράφεται από τον συνάδελφο Βασίλη Νέδο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιω...


Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της kathimerini.gr που υπογράφεται από τον συνάδελφο Βασίλη Νέδο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνάντηση που είχε με Γερουσιαστές του αμερικανικού Κογκρέσου έθεσε το ζήτημα παραχώρησης στην Ελλάδα υπό απόσυρση από το αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) καταδρομικών κλάσης Ticonderoga.




Για τα πλοία Bunker Hill, Mobile Bay, Antietam, Leyte Gulf, San Jacinto και Lake Champlain τα οποία αντιπροσωπεύουν τα πιο παλιά εν υπηρεσία πλοία του τύπου, έχει προταθεί ακύρωση του προγράμματος εκσυγχρονισμού. Μάλλον αποσύρονται τα Monterey, Vella Gulf και Port Royal.

Αποτελούν πλοία που έχουν συνοδευτικό – υποστηρικτικό ρόλο στο πλαίσιο των ομάδων μάχης των αμερικανικών αεροπλανοφόρων. Φέρουν εξαιρετικά αξιόλογο-προηγμένο οπλισμό και επιχειρησιακές δυνατότητες.

Δεν παύουν όμως να είναι πλοία που έχουν ναυπηγηθεί με άλλη φιλοσοφία, πολυδάπανα στην υποστήριξή τους και κατά συνέπεια θα αποτελούσαν λύση ανάγκης για το Πολεμικό Ναυτικό που κινείται με βάση διαφορετικά οικονομικά δεδομένα. Ωστόσο, ο παροξυσμός προκλήσεων της Τουρκίας, επιβάλουν προσαρμογές και αναθεωρήσεις, στο πλαίσιο των οποίων πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν.