Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φτωχός αλλά περήφανος! Έτσι χάθηκε στις φλόγες ο ηλικιωμένος πρώην μαραγκός στη Νίκαια - Ζούσε με 100 ευρώ το μήνα

Ως ένα φιλήσυχο και ταλαιπωρημένο από την ζωή άτομο περιγράφουν στη μικρή γειτονιά της οδό Κυπρίων Αγωνιστών στη Νίκαια τον νεκρό ηλικιωμέν...


Ως ένα φιλήσυχο και ταλαιπωρημένο από την ζωή άτομο περιγράφουν στη μικρή γειτονιά της οδό Κυπρίων Αγωνιστών στη Νίκαια τον νεκρό ηλικιωμένο άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος τις πρωινές ώρες μέσα στο χώρο όπου διέμενε και παλιά λειτουργούσε από τον ίδιο ως ξυλουργείο.




Τον άνδρα βοηθούσε όσο μπορούσε η γειτονιά προσφέροντας του κυρίως φαγητό, ενώ ο ίδιος αν και είχε περιέλθει σε άσχημη θέση από την ανέχεια ωστόσο ήταν περήφανος και δεν ζητιάνευε.

Όπως περιγράφει στο newsit.gr επιχειρηματίας της περιοχής ο αδικοχαμένος άνδρας ήταν γύρω στα 70 με 71 ετών δεν έπαιρνε σύνταξη ενώ ήταν αναγκασμένος να ζει μ’ ένα πενιχρό βοήθημα που έπαιρνε εξαιτίας της απορίας του της τάξεως των 100 ευρώ.

“Πριν πολλά χρόνια ήταν ξυλουργός, ενώ το ακίνητο στο οποίο έμενε όλα αυτά τα χρόνια, το είχε από τον πατέρα του. Δεν είχε σύνταξη, ένα μικρό πενιχρό βοήθημα είχε από το κράτος της τάξεως των 100 ευρώ το μήνα ίσα ίσα για τα τσιγάρα του. Δεν είχε οικογένεια, δεν είχε παντρευτεί ποτέ, έναν αδελφό είχε τον οποίο όμως δεν είχαμε δει ποτέ στη γειτονιά” αναφέρει ο επιχειρηματίας.



Και προσθέτει: “Ήταν ένας φιλήσυχος και καλός άνθρωπος, μια χαρά ήταν. Πρέπει να ήταν 70 με 71 ετών. Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά πήγε να τον βοηθήσει ένας κύριος από εκεί δίπλα, ο οποίος μόλις είδε τις φλόγες έτρεξε προς τα εκεί. Έσπασε την παλιά ξύλινη πόρτα και προσπάθησε να τον τραβήξει έξω χωρίς όμως επιτυχία γιατί είχε πέσει το ταβάνι. Μιλάμε για μια απόσταση από την πόρτα μέχρι εκεί που βρέθηκε του ενός μέτρου, δυστυχώς. Δεν ζητιάνευε ήταν υπερήφανος άνθρωπος. Η γειτονιά τον αγαπούσε και τον βοηθούσε όσο μπορούσε, του δίναμε φαγητό, ενώ τον βοηθούσε και η εκκλησία”.



Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 15 πυροσβέστες οι οποίοι μετά από μάχη που έδωσαν με τις φλόγες κατάφεραν γρήγορα να την περιορίσουν και να την σβήσουν χωρίς να επεκταθεί σε διπλανά σπίτια και επιχειρήσεις.



πηγή: newsit.gr