Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ... Απέναντι από τη Ρόδο θέλει να τοποθετήσει S-400 η τουρκική Αεροπορία!

Αυτό είναι το σχεδιάγραμμα κάλυψης του ραντάρ ιχνηλάτισης μεγάλων υψών του α/α/ συστήματος S-400 εάν τοποθετηθεί στην αεροπορική βάση ...

Απέναντι από τη Ρόδο θέλει να τοποθετήσει S-400 η τουρκική Αεροπορία!

Αυτό είναι το σχεδιάγραμμα κάλυψης του ραντάρ ιχνηλάτισης μεγάλων υψών του α/α/ συστήματος S-400 εάν τοποθετηθεί στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως εμφανίζεται σε τουρκικές δημοσιεύσεις σήμερα, τονίζοντας ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος στην συγκεκριμένη περιοχή εξετάζεται από την τουρκική ηγεσία!







Το όπλο από το σημείο που εμφανίζεται στις δημοσιεύσεις καλύπτει ολόκληρη την περιοχή από το βόρειο Αιγαίο, μέχρι τη νότια Εύβοια, την μισή Κρήτη και την δυτική Κύπρο!

Όπως φαίνεται στα σχετικά διαγράμματα εξετάζεται η εμβέλεια ενός από τα ραντάρ του συστήματος, το 96L6E “Cheese Board” με εμβέλεια 300 χλμ. Στο σχεδιάγραμμα εμφανίζονται οι επιδόσεις του συστήματος για στόχους που πετούν από τα 20.000 μέτρα έως και τα 100μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.


Η κάλυψη του 96L6E όταν ο στόχος πετά σε ύψος 20.000 μέτρων.,

Όπως διακρίνεται, (περιοχή σκιαγραμμισμένη με ανοικτό μπλε πάνω από τη θάλασσα), η εμβέλεια του συστήματος μειώνεται αρκετά, όσο ο στόχος χαμηλώνει σε ύψος, ενώ για μαχητικά που πετούν σε ύψος 100 μέτρων αυτή δε φτάνει πέρα από το ανατολικό άκρο της Ρόδου, μια απόσταση που δεν υπερβαίνει τα 75 χλμ.!


Η κάλυψη για στόχο που πετά στα 5.000 μ.

Το “Cheese Board” υπολογίζει το αζιμούθιο και την ανύψωση του στόχου, μπορεί να παρακολουθεί έως και 100 στόχους και να τους κατηγοριοποιεί ανάμεσα σε μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAV και βλήματα cruise όπως SCALP-EG.

Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να καταστραφεί ένα σύστημα S-400 είναι η πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα, καθώς μόνο έτσι μπορεί να πλησιάσει ένα αεροσκάφος κοντά σε περίπτωση που επιχειρήσει να εξουδετερώσει το συστήματα χωρίς τη χρήση όπλων stand-off.


Η κάλυψη για στόχο που πετά στα 10.000 μ.

Φυσικά και θα υπάρχουν δίπλα στο S-400 συστήματα SHORADS προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση, σημασία όμως έχει ότι το σύστημα δεν είναι ούτε απρόσβλητο ούτε ανίκητο.


Στα 1.500 μ.

Με το λευκό μεγάλο κύκλο απεικονίζεται η εμβέλεια του ραντάρ 92N6E (ή 92N2E) με εμβέλεια 400 χλμ. και ικανότητα διαχείρισης έως και 100 ιχνών.

Με τον κόκκινο κύκλο απεικονίζεται η εμβέλεια των βλημάτων του S-400, η οποία όμως αναγκαστικά θα επηρεαστεί από τις αντίστοιχες ικανότητες του ραντάρ, σε σχέση με το ύψος πτήσης του στόχου.

Το γεγονός είναι πάντως ότι το S-400 σε μια τέτοια θέση θα μπορεί να ελέγχει μια τεράστια περιοχή η οποία θα καλύπτει τη μισή Κρήτη και θα φτάνει μέχρι το νότιο άκρο της Εύβοιας.

pronews.gr