Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βαγδάτη: Αστραπιαία επιχείρηση μεταφοράς Αμερικανών από την πρεσβεία των ΗΠΑ - Είχαν κρυφτεί στο «ασφαλές δωμάτιο»

Επιχείρηση αερομεταφοράς Αμερικανών πεζοναυτών, πραγματοποίησαν ελικόπτερα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, μετά την εισβολή σε αυτή δ...

Βαγδάτη: Αστραπιαία επιχείρηση μεταφοράς Αμερικανών από την πρεσβεία των ΗΠΑ - Είχαν κρυφτεί στο «ασφαλές δωμάτιο»
Επιχείρηση αερομεταφοράς Αμερικανών πεζοναυτών, πραγματοποίησαν ελικόπτερα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, μετά την εισβολή σε αυτή διαδηλωτών οι οποίοι υποκινούνταν από το Ιράν.




Ελικόπτερα UH-60M και CH-47F μετέφεραν Aμερικανούς Πεζοναύτες, ενώ παρέλαβαν άγνωστο αριθμό προσωπικού από την πρεσβεία, το οποίο είχε κρυφτεί στο λεγόμενο "ασφαλές δωμάτιο" , εντός της πρεσβείας για να αποφύγει τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα επιθετικά ελικόπτερα AH-64E πετώντας θερμοβολίδες για τον κίνδυνο εκτόξευσης α/α φορητών πυραύλων παρείχαν κάλυψη στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, μέσα στην πρεσβεία, διπλωμάτες και άλλα μέλη του προσωπικού είχαν καταφύγει σε ένα οχυρωμένο, ασφαλές δωμάτιο, όπως ανέφεραν δύο από αυτούς που επικοινώνησαν μέσω μιας εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων.

Στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι ενορχηστρώνει αυτές τις βίαιες κινητοποιήσεις και επέρριψε ευθύνες στην Τεχεράνη για τα γεγονότα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους, είπαν ότι αναμένεται να ενισχυθούν προσωρινά τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία, με την αποστολή πρόσθετου αριθμού πεζοναυτών στη Βαγδάτη.