Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑ ΜΙΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ...!!! Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ελληνικό ψαράδικο στην Καλόλιμνο...!!

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ελληνικό ψαράδικο στην Καλόλιμνο, όπως κατήγγειλε στο δελτίο ειδήσεων του Star ο ψαράς Βασί...


Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ελληνικό ψαράδικο στην Καλόλιμνο, όπως κατήγγειλε στο δελτίο ειδήσεων του Star ο ψαράς Βασίλης Λυράς.




Το περιστατικό συνέβη στις 11.30 το πρωί της Κυριακής όταν φουσκωτό της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε το ψαράδικο του Βασίλη Λυρά στην Καλόλιμνο.

«Να φύγουμε από εδώ λέει γιατί είναι τούρκικα. Ποια τούρκικα του λέω ρε; Από κάτω από το φανάρι της Καλόλιμνου του λέω είναι τούρκικα, εδώ Τουρκία μου λέει. Δε μας αφήνει να δουλέψουμε. Μόλις φτάσαμε 50 γιάρδες έτσι προς τα Ίμια μέσα από την γαιδουρόνησο, σκάρτο μίλι από τα Ίμια μας κάνει γύρω γύρω, φωνάζουνε, σφήνες, δεν μας αφήνουν να πάμε μέσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυράς.

Οι Έλληνες ψαράδες αποχώρησαν και κατήγγειλαν το επεισόδιο στο Λιμεναρχείο Καλύμνου και η κινητοποίηση του Λιμενικού ήταν άμεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Τούρκοι επιχειρούν να ανεβάσουν την ένταση γύρω από τα Ίμια στον αποκαλούμενο πόλεμο της τσιπούρας.

Παρά τον διακαή πόθο των Τούρκων να προκαλέσουν τετελεσμένα, οι Έλληνες ψαράδες λένε πως θα συνεχίσουν να ψαρεύουν στην περιοχή, καθώς βρίσκονται σε ελληνικά νερά.