Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χιλιάδες Χριστιανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ - ΦΩΤΟ

Χριστιανοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν την Τρίτη κοντά στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Ιησού σύμφωνα με τ...


Χριστιανοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν την Τρίτη κοντά στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Ιησού σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, δίνοντας το έναυσμα των εορτασμών των Χριστουγέννων.




Στη Βηθλεέμ, πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο Παλαιστίνιοι και ξένοι παρακολούθησαν το πρωί, σε εορταστική ατμόσφαιρα, την παρέλαση των προσκόπων ντυμένων στα μπλε, τα κίτρινα και τα μπεζ υπό τον ήχο του ζουρνά και του τύμπανου, περιμετρικά της πλατείας της Φάτνης, απέναντι από τη Βασιλική της Γεννήσεως.

"Ο Ναός της Γεννήσεως είναι υπέροχος και κάνει πραγματικό αυτό που μαθαίνουμε στη Βίβλο. Όλα έχουν τόση σημασία και τόση βαρύτητα εδώ", είπε με ενθουσιασμό η Λανίντα, μια Αμερικανίδα που επισκέφθηκε οικογενειακώς τη Βηθλεέμ για τα Χριστούγεννα.

Μέσα στη Βασιλική, πιστοί που ταξίδεψαν μέχρι την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Τανζανία, τη Νιγηρία, περίμεναν υπομονετικά για να επισκεφτούν το ακριβές σημείο της γέννησης του Ιησού.

'Οταν στις 17.00 τοπική ώρα οι πύλες της Βασιλικής της Γεννήσεως έκλεισαν, εκατοντάδες πιστοί περίμεναν ακόμη να επισκεφτούν το σπήλαιο της Γέννησης του Ιησού, που ήταν γεμάτο από προσκυνητές. Καθώς νύχτωνε στη Βηθλεέμ, οι χώροι περιμετρικά του ναού άδειασαν αλλά πολλοί Παλαιστίνιοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι και μερικοί τουρίστες συνέχισαν να φωτογραφίζονται μπροστά από το έλατο ύψους 15 μέτρων που δεσπόζει στην πλατεία της Φάτνης, η οποία ήδη είναι φωτογραφημένη σε κάθε σημείο της.