Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αίγυπτος αναγνώρισε τη Βουλή της Λιβύης (ΧΑΦΤΑΡ) ως τη μοναδική νόμιμη αρχή

Πολύ σημαντική εξέλιξη. Η Βουλή της Αιγύπτου αναγνώρισε τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ως το μοναδικό νόμιμο σώμα που εκπροσωπεί τον...

Η Αίγυπτος αναγνώρισε τη Βουλή της Λιβύης ως τη μοναδική νόμιμη αρχή

Πολύ σημαντική εξέλιξη. Η Βουλή της Αιγύπτου αναγνώρισε τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ως το μοναδικό νόμιμο σώμα που εκπροσωπεί τον λιβυκό λαό, μεταδίδει το Adress Libya.

Η Αίγυπτος θεωρείται η ηγέτιδα δύναμη του αραβικού κόσμου και μια τέτοια απόφαση επηρεάζει όλα τα αραβικά κράτη.




Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που εδρεύει στην Τρίπολη, είναι ισλαμική και υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ. Ο επικεφαλής της, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, είναι τουρκικής καταγωγής, από τα απομεινάρια των Οθωμανών στη βορειοαφρικανική χώρα.

Η Αίγυπτος με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία υποστηρίζουν τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, τυπικά καμία αραβική χώρα δεν είχε αποσύρει μέχρι σήμερα την αναγνώρισή της από την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Νωρίτερα το Σάββατο ο Φαγιέζ Αλ Σαράτζ είχε συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους στη Ντόχα του Κατάρ, συνωμοτώντας -ως Τούρκος που είναι με Τούρκους- ενάντια σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισραήλ και την ενεργειακή ασφάλεια της Δύσης.

Προχθές Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, καλεσμένος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, όπου διαβεβαίωσε την προσήλωση του λιβυκού κοινοβουλίου στο Διεθνές Δίκαιο, καταδικάζοντας τις «συμφωνίες» Άγκυρας – Τρίπολης.