Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είχαν στα… σκαριά μεγάλο χτύπημα κατά αστυνομικών – Τα σενάρια για την Επαναστατική Αυτοάμυνα – Τα λάθη και οι παλιοί γνώριμοι

Επίθεση κατά αστυνομικού στόχου φαίνεται πως ετοίμαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Η ληστεία στο Χολαργό που άνοιξε το δρόμο για την επιχείρ...


Επίθεση κατά αστυνομικού στόχου φαίνεται πως ετοίμαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Η ληστεία στο Χολαργό που άνοιξε το δρόμο για την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. "Ακάλυπτοι" πήγαν οι δράστες, ο ένας πυροβόλησε κατά λάθος τον άλλο και βρέθηκε αίμα στον κάλυκα! Ποιοι είναι οι δυο παλιοί γνώριμοι των αρχών, κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης. Όλο το χρονικό των ερευνών.




Από τις έρευνες προέκυψε πως λίγα μέτρα από το σημείο της ληστείας στο Χολαργό, όπου τραυματίστηκε ο 46χρονος καταζητούμενος (είχε στο παρελθόν συλληφθεί για σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς) όταν το καλάσνικοφ που κρατούσε ο συνεργός του και ένας εκ των συλληφθέντων εκπυρσοκρότησε, τα μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας είχαν «στήσει» τη δεύτερη γιάφκα τους. Η πρώτη ήταν στην Κυψέλη.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως οι συλληφθέντες είχαν μεταφέρει το οπλοστάσιο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στο διαμέρισμα του Χολαργού, καθώς φαίνεται να προετοίμαζαν κάποιο χτύπημα και μάλιστα εναντίων αστυνομικών, τόσο εν όψει του Πολυτεχνείου, όσο και λόγω των τελευταίων επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζουν στην Αντιτρομοκρατική καθώς η έρευνα για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ήδη έχει «μιλήσει» η βαλλιστική, αφού ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε κάνει τρεις επιθέσεις: δυο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κατά ανδρών των ΜΑΤ και μια στην πρεσβεία του Μεξικού.

Η Αντιτρομοκρατική θα κάνει όμως φύλλο και φτερό και τα υπόλοιπα ευρήματα που εντόπισε στη γιάφκα του Χολαργού και στο διαμέρισμα της Κυψέλης. Ανάμεσά τους ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στικάκια και κινητά τηλέφωνα. Στο διαμέρισμα της Κυψέλης, η αστυνομία βρήκε επίσης έναν φάρο περιπολικού, πλαστές πινακίδες και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το διαμέρισμα της Κυψέλης, το οποίο είχε νοικιάσει ο 46χρονος σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, φαίνεται πως οι δράστες το είχαν καθαρίσει με χλωρίνη πριν μεταφέρουν από εκεί τον οπλισμό της οργάνωσης στο διαμέρισμα στο Χολαργό.

Τα λάθη που έφεραν τις συλλήψεις και το παρελθόν

Τα παιδαριώδη λάθη που έκαναν δυο παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οδήγησαν τελικά και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια, στην εξάρθρωση τις ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».




Πρόκειται για τον 41χρονο που συνελήφθη στο Χολαργό μέσα στη γιάφκα με τα όπλα της τρομοκρατικής οργάνωσης και τον 46χρονο γνωστό αντιεξουσιαστή, που πλέον καταζητείται και είχε σχέση με κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου, από την οποία ξεκινούσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, καταδρομικές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Ο 41χρονος που συνελήφθη στην γιάφκα του Χολαργού, το 2010 είχε συλληφθεί πάλι από την Αντιτρομοκρατική, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, ως μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Καταδικάστηκε, αλλά τον Φεβρουάριο του 2018 αποφυλακίστηκε με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο 46χρονος αντιεξουσιαστής που καταζητείται, το 2011 είχε συλληφθεί επίσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί μ’ άλλα άτομα, σε καφετέρια στην Ν. Φιλαδέλφεια, στα πλαίσια των ερευνών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας για ληστείες που είχαν σημειωθεί στην επαρχία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκείνη την εποχή είχαν διαπραχθεί από μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων τις Φωτιάς», χωρίς όμως τελικά να αποδειχθεί στο δικαστήριο πως οι συλληφθέντες είχαν σχέση με την «Συνωμοσία».