Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ντροπή: Εγκατέλειψαν το μωράκι τους στο νοσοκομείο γιατί… έπασχε από σπάνια ασθένεια

Ένα μωρό εγκαταλείφθηκε σε νοσοκομείο στο Τορίνο γιατί… γεννήθηκε με μία σπάνια ασθένεια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρω...


Ένα μωρό εγκαταλείφθηκε σε νοσοκομείο στο Τορίνο γιατί… γεννήθηκε με μία σπάνια ασθένεια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.




Ο τεσσάρων μηνών Giovannino, σύμφωνα με το BBC, πάσχει από ιχθύαση αρλεκίνου, μια γενετική ανωμαλία η οποία προκαλεί μεγάλη πύκνωση σχεδόν σε όλο το δέρμα του σώματος από τη στιγμή της γέννησης. Το δέρμα όσων πάσχουν από ιχθύαση αρλεκίνου δημιουργεί μεγάλα ακαθόριστου τύπου σχήματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους, από βαθιές ρωγμές. Αυτό, κατ’ επέκταση, επηρεάζει και το μέγεθος των βλεφάρων, της μύτης, του στόματος και των αυτιών, ενώ και η κίνηση χεριών και ποδιών περιορίζεται. Η περιορισμένη κίνηση του θώρακα, μπορεί να προκαλέσει και δυσκολία στην αναπνοή, σε κάποιες περιπτώσεις.


Oι μαίες στο νοσοκομείο που γεννήθηκε τον φροντίζουν καθημερινά από τον Αύγουστο, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει για πόσο ο Giovannino θα μένει εκεί.

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που το άφησαν, πιθανότατα είναι η πάθηση, το μόνο σίγουρο είναι πως το έχουν εγκαταλείψει», ανέφερε ένας από τους νοσηλευτές στο μαιευτήριο Αγία Άννα.

Οι τοπικές Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των γονέων και παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθεσίας του μωρού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τότε που η ιστορία του Giovannino πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται το νοσοκομείο εκφράζοντας την επιθυμία τους να τον υιοθετήσουν.