Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΟΥ από τα κομάντο του Λιμενικού, σε εργαστήριο πλαστών εγγράφων για αλλοδαπούς που προσπαθούσαν να φύγουν για την υπόλοιπη Ευρώπη......

Επιχείρηση πραγματοποίησε η Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στα… Πατήσια όπου εξάρθρωσε ένα κύκλωμα, το οποίο προμήθευε ...

 Έφοδος των ειδικών δυνάμεων του ΛΣ με τα όπλα στα χέρια σε εργαστήριο πλαστών εγγράφων για αλλοδαπούς (βίντεο)

Επιχείρηση πραγματοποίησε η Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στα… Πατήσια όπου εξάρθρωσε ένα κύκλωμα, το οποίο προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς που ήθελαν να διαφύγουν από την Ελλάδα.




Ως γνωστόν για να μπει κάποιος στην χώρα δεν χρειάζεται η επίδειξη κανενός είδους εγγράφου, αρκεί απλώς να περπατήσει διασχίζοντας τα σύνορα στον Έβρο, ή να έρθει με φουσκωτό και να αποβιβαστεί στις ελληνικές ακτές.

Για να την εγκαταλείψει όμως είναι απαραίτητη η επίδειξη νόμιμων εγγράφων. Ακόμη και αυτά όμως αν υπάρχουν είναι αδύνατο για ένα αλλοδαπό παράνομο μετανάστη να μεταβεί νόμιμα σε χώρα που επιθυμεί στην Ευρώπη κυρίως, καθώς είναι αμφίβολο εάν θα τον δεχτούν. Έτσι αναγκαστικά παραμένει στην Ελλάδα, για μόνιμη εγκατάσταση.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό καταγράφονται οι δύο επιχειρήσεις της Ομάδας Ειδικών Αποστολών για την εξάρθρωση του κυκλώματος όπου έγιναν έξι συλλήψεις.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στην περιοχή των Πατησίων εντοπίστηκε εργαστήριο με εξοπλισμό για την κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, στο Μεταξουργείο, που φέρεται ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης, κατασχέθηκε πληθώρα πλαστών και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητες και διαβατήρια διαφόρων χωρών), δώδεκα κινητά τηλέφωνα, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για την αγοραπωλησία των πλαστών εγγραφών, στη περιοχή των Αχαρνών, συνελήφθησαν εννέα ακόμα άτομα, για τα οποία κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, καθώς στερούνταν «νομιμοποιητικών» έγγραφων, ενώ οι δύο κατείχαν πλαστά έγγραφα.

Το εάν και πότε θα απελαθούν είναι άγνωστο.