Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτές είναι οι πέντε χώρες με πυραύλους που μπορούν να «χτυπήσουν» κάθε μέρος του πλανήτη (χάρτες)

Ερευνητές παρουσίασαν μια ρεαλιστική -και κάπως τρομακτική- απεικόνιση ανά κράτος της εμβέλειας των βαλλιστικών πυραύλων που μπορούν να πλή...


Ερευνητές παρουσίασαν μια ρεαλιστική -και κάπως τρομακτική- απεικόνιση ανά κράτος της εμβέλειας των βαλλιστικών πυραύλων που μπορούν να πλήξουν οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, σε ψηφιακή υδρόγειο. Αφού μελέτησαν όλα τα δεδομένα, έχοντας ως βάση τις επίσημες ανακοινώσεις και αναφορές των διεθνών υπηρεσιών, προέκυψε πως μόλις πέντε κράτη διαθέτουν πυραυλική εμβέλεια ικανή να καλύψει όλον τον πλανήτη, με τη Βόρεια Κορέα να μένει εκτός.







Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναδείχθηκαν από τα κορυφαία αμερικανικά ΜΜΕ, οι πέντε χώρες που μπορούν να «απειλήσουν» με πυραύλους κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Βρετανία και η Γαλλία.


Η Βόρεια Κορέα, που συχνά αναφέρεται ως «παγκόσμια απειλή», δεν συμπεριλαμβάνεται στην πεντάδα, ωστόσο η πολεμική της βιομηχανία έχει παρουσιάσει μία εκπληκτική πρόοδο στην εξέλιξη του βαλλιστικού της προγράμματος. Έτσι το καθεστώς του Κιμ Γιουνγκ Ουν μπορεί να πλήξει φυσικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και άλλα μέρη του πλανήτη, εκτός τη Νότια Αμερική και περιοχές του Νότιου Πόλου.


Ακόμα επτά κράτη έχουν αναπτύξει πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων για την άμυνά τους, με περιορισμένη εμβέλεια.

Στη λίστα των επτά κρατών με περιορισμένη πυραυλική εμβέλεια κρούσης, περιλαμβάνονται:

– Το Ισραήλ
– Η Ινδία
– Η Σαουδική Αραβία
– Το Ιράν
– Το Πακιστάν
– Η Νότια Κορέα
– Η Ταϊβάν