Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρώσοι και Τούρκοι ξεκίνησαν κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία

Κοινές περιπολίες στη βορειοανατολική Συρία άρχισαν σήμερα Παρασκευή οι τουρκικές και οι ρωσικές δυνάμεις βάσει της συμφωνίας στην οποία κα...


Κοινές περιπολίες στη βορειοανατολική Συρία άρχισαν σήμερα Παρασκευή οι τουρκικές και οι ρωσικές δυνάμεις βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ενώ μία δεύτερη ρωσική αντιπροσωπεία αναμένεται σήμερα στην Άγκυρα για να εξεταστούν «τεχνικά ζητήματα» της συμφωνίας.




Την έναρξη των ρωσοτουρκικών περιπολιών είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από την Τετάρτη, αναφέροντας ότι αυτές αρχικά θα διεξάγονται σε σε απόσταση 7 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Ρωσία ενημέρωσε την Τουρκία ότι «οι τρομοκρατικές ομάδες» – η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) – έχουν αποσυρθεί εντελώς από τις μεθοριακές περιοχές με την Τουρκία, στη νοτιοανατολική Συρία.

Η Τουρκία θα ήθελε να δημιουργήσει στην περιοχή μια «ζώνη ασφαλείας» βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της προκειμένου να τη χωρίζει από τους Κούρδους μαχητές, τους οποίους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Πέμπτη ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στο συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο χαρακτήρισε «θετικό» βήμα τη συμφωνία και το οποίο θα βοηθήσει τη Δαμασκό να πετύχει τον στόχο της να αποκαταστήσει τον κρατικό έλεγχο στις κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.