Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Φοβόμαστε, κουκουλοφόροι φτιάχνουν μολότοφ» Κραυγή αγωνίας από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου - Στο στόχαστρο ο Πρύτανης

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι βλέπουν το πανεπιστημιακό ίδρυμα να βρίσκεται στο έλεος ...


Σε απόγνωση βρίσκονται οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι βλέπουν το πανεπιστημιακό ίδρυμα να βρίσκεται στο έλεος κουκουλοφόρων.





Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι μολότοφ που εκτοξεύονται από τους κουκουλοφόρους στους αστυνομικούς έξω από το ΟΠΑ κατασκευάζονται μέσα στο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές μίλησαν στον ΣΚΑΪ υπό τον όρο της ανωνυμίας, φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, καθώς φοβούνται αντίποινα κουκουλοφόρων.

«Κάτω στο υπόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών» είπε ένας φοιτητής, συμπληρώνοντας ότι επιτέθηκαν και σε διοικητικό υπάλληλο επειδή θεώρησαν ότι δεν ήθελε την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ». «Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σαββάτο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα» δήλωσε μια φοιτήτρια.


Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Στο στόχαστρο ο πρύτανης

Απειλές κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Γιακουμάκη έγραψαν στην πρόσοψη του Ιδρύματος αντιεξουσιαστές, μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βανκούβερ». Οπως προειδοποιούν ο κ. Γιακουμάκης θα είναι ο επόμενος στόχος τους, εάν η αστυνομία μπει στο Πανεπιστήμιο.

«Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βγαίνουν μέσα από το ΑΕΙ είτε εκτός και δημιουργούν επεισόδια» αναφέρει ο φοιτητής. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω», υπογραμμίζει από την πλευρά της η φοιτήτρια.

Κραυγή αγωνίας από την Σύγκλητο του Οικονομικού Πανεπιστημίου
Με αφορμή την πρόσφατη εκκένωση από την αστυνομία του διατηρητέου κτιρίου δίπλα από την ΑΣΟΕΕ και την έκρυθμη κατάσταση συνεδρίασε, την Πέμπτη, η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου. «Τα φαινόμενα αυτά, ακόμα και αν έχουν μικρή χρονική διάρκεια, συντελούν στην παρακώλυση της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος, στην αποθάρρυνση των φοιτητών να προσέρχονται στα μαθήματα και στην υποβάθμιση της σχέσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον χώρο τους», σημειώνει μεταξύ άλλων.