Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ο Μητσοτάκης: «Βρισκόμαστε κοντά σε ΑΤΥΧΗΜΑ στο Αιγαίο - Η Τουρκία αυξάνει την επιθετική της συμπεριφορά»

Για τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο πλαίσιο της συνάντησής...


Για τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουσέπε Κόντε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρώμη.




Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που αναφέρεται ο κίνδυνος «ατυχήματος» στο Αιγαίο, είναι όμως η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο λέγεται από την σημερινή κυβέρνηση και αυτό μετά την περίφημη «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών σχέσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο χωρών κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά αυτό που είπε -και για πρώτη φορά- είναι ότι η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε ένα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία δυστυχώς συνεχίζει μια επιθετική και αδιέξοδη συμπεριφορά στο Αιγαίο, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ενός ατυχήματος.

Από την πλευρά μας, τηρούμε μια στάση αυτοσυγκράτησης προασπίζοντας, όμως, σταθερά την κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα, που απορρέουν από τις συνθήκες και από το Διεθνές Δίκαιο.

Η τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο, δεν περιορίζεται εκεί.

Όπως ξέρετε, η γειτονική χώρα επεκτείνει την παραβατική της δραστηριότητα και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.» είπε πιο αναλυτικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.