Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

AYTO... Το Αμερικανικό Μεγαθήριο ΕΔΕΣΕ στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης...!! To USNS Carson City προκαλεί ΔΕΟΣ...

Με σταθερούς ρυθμούς αυξάνεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενόψει των σχεδίων για έλεγχο των Στενών και της υλοποίησης τ...


Με σταθερούς ρυθμούς αυξάνεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενόψει των σχεδίων για έλεγχο των Στενών και της υλοποίησης του αγωγού East Med. Η χώρα μας αποτελεί πλέον μια βασική πηγή γεωπολιτικών εξελίξεων, καθώς βρίσκεται στην καρδιά των ενεργειακών και γεωπολιτικών συμφερόντων των υπερδυνάμεων.




Σε αυτό το πλαίσιο, η Αλεξανδρούπολη αποτελεί τον πλέον στρατηγικό στόχο των Αμερικανών για αύξηση της ισχύος στην περιοχή, στον απόηχο της απομάκρυνσης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και στη μετατροπή της σε «μαύρο πρόβατο». Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποτελεί ένα θετικό σημάδι για τη θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια σκακιέρα, ωστόσο κρύβει και παγίδες καθώς η χώρας μας αυτόματα μετατρέπεται σε στόχο των εχθρών των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ εντείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και στο λιμάνι της πόλης. Τα ξημερώματα της Δευτέρας απέπλευσε στο λιμάνι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USNS Carson City» ενώ τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην περιοχή και ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αντιστράτηγος Κρίστοφερ Καβόλι.

Μετά την ανέλκυση της βυθοκόρου Ολγας από το λιμάνι, που έγινε με έξοδα του αμερικανικού στρατού, απελευθερώνοντας ένα σημαντικό μέρος του ντοκ, έγινε δυνατός και ο κατάπλους του σύγχρονου αμερικανικού πλοίου.

Για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις του λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παίζει κομβικό ρόλο αφού σχεδιάζεται να είναι σταθμός ανεφοδιασμού και μεταφοράς στρατιωτικού υλικού και μετεπιβίβασης στρατιωτικού προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη τις επόμενες μέρες στην Αλεξανδρούπολη του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αντιστράτηγου Κρίστοφερ Καβόλι, ενός μάχιμου στρατιωτικού που έχει δώσει το παρών τόσο στον Πόλεμο του Κόλπου όσο και στον Πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Το «USNS Carson City» έχει μήκος 103 μέτρα, πλάτος 29 μέτρα, ρηχό βύθισμα 3,83 μέτρων και είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 45 κόμβους (83 km / h) ενώ μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες, 41 άτομα προσωπικό, άρματα μάχης ακόμα κι ελικόπτερα. Το πλοίο θυμίζει καταμαράν, έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, διαθέτει πλωτήρα και εξέδρα για προσγειώσεις και απογειώσεις ελικοπτέρων ενώ η ράμπα φόρτωσης είναι μικρή, δίνοντας τη δυνατότητα για γρήγορα φόρτωση και εκφόρτωση οχημάτων.

Το 2018 το Carson City συμμετείχε στην ετήσια ναυτική άσκηση BALTOPS στη Βαλτική Θάλασσα όπου χρησιμοποίησε τα αυτόνομα υποβρύχια οχήματα το REMUS 100 και 600 για τη διεξαγωγή ασκήσεων.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αντιστράτηγος Κρίστοφερ Καβόλι, θα βρεθεί στην περιοχή τις επόμενες μέρες τόσο για να επιθεωρήσει το πλοίο αλλά και για να συναντηθεί με τον Διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, αλλά και παράγοντες της περιοχής.

Ο Καβόλι υπηρέτησε στον Πόλεμο του Κόλπου και στον πόλεμο στο Αφγανιστάν ενώ βρέθηκε και στη Βοσνία με την Force Implementation, της πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης που είχε αναπτυχθεί στην περιοχή.