Tελευταια Νεα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019

Μυστήριο με τον θάνατο του 8χρονου! Aπό τα 5 του ήταν σε ιδρύματα - Πέθανε τελικά από διφθερίτιδα;


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες γύρω από τον θάνατο ενός παιδιού μόλις 8 ετών για το αν πέθανε τελικά από διφθερίτιδα. Πληροφορίες λένε πως είχε κάνει όλα τα απαιτούμενα εμβόλια, ωστόσο αν αυτό ισχύει, θα ήταν αδύνατον να είχε νοσήσει. Σε προληπτική χορήγηση θεραπειών προχώρησε η Διοίκηση του Παίδων σε όσους ήρθαν σε επαφή με το παιδί. Όλα όσα γνωρίζουμε γύρω από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Ανάστατο είναι το προσωπικό του Παίδων Αγία Σοφία, μετά την ανακοίνωση του νοσοκομείου ότι εντοπίστηκε το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae), από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος, που απομονώθηκε σε 8χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του. Την ίδια στιγμή, διαρροές αναφέρουν ότι το παιδί είχε κάνει και τις 5 δόσεις του εμβολίου ενάντια στην διφθερίτιδα, γεγονός το οποίο περιπλέκει την υπόθεση, καθώς είναι αδύνατον να έχει νοσήσει αν και εμβολιασμένο.

Μέχρι τα 5 του χρόνια σε Ιδρύματα το 8χρονο παιδί
Το παιδί νοσηλεύθηκε σε δύο Προνοιακά Ιδρύματα μέχρι τα 5 του χρόνια, οπότε και δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια με απώτερο σκοπό την υιοθεσία, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι δεν είχε λάβει το σύνολο των δόσεων που απαιτούνται, για να αναπτύξει ανοσία απέναντι στη διφθερίτιδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, το αγόρι – το οποίο έπασχε από σύνδρομο Down – από τη γέννησή του το 2011 και έως το 2013, που έγινε τριών ετών, είχε λάβει τις τρεις πρώτες δόσεις του εμβολίου Td, τετάνου-διφθερίτιδας, στο Ιδρυμα “η Μητέρα”.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι μέχρι πριν από λίγη ώρα αναζητούσαν την ιατρική καρτέλα του παιδιού και δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει εάν έχουν γίνει ή όχι τα δύο εμβόλια για την διφθερίτιδα:

“Από το ΚΑΑΠ Βούλας δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει κάνει τα εμβόλια. Με εντολή της διοίκησης οι εργαζόμενοι έψαξαν τις λογοδοσίες, τους φακέλους και τις αναφορές και δεν εντόπισαν κάρτα υγείας του παιδιού. Η κάρτα υγείας του παιδιού, ίσως χάθηκε. Κανείς δεν μπορεί να πει εάν τα έκανε ή δεν τα έκανε. Εμβολιασμοί στη Βούλα γίνονται. Ελλείψεις γιατρών, επίσης, υπάρχουν. Κάποιοι γιατροί πάνε με μπλοκάκι μόνο για λίγες ώρες. Προβλήματα υπάρχουν, αλλά γίνονται εμβολιασμοί. Τώρα τι έγινε με το παιδί, κανένας δεν ξέρει”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι εργαζόμενοι του Παίδων Αγλαϊα Κυριακού πήραν στα χέρια τους τις εργαστηριακές εξετάσεις που επιβεβαίωναν ότι στο παιδί εντοπίστηκε το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae), θορυβήθηκαν. Αναζήτησαν την Κάρτα Υγείας του παιδιού, στην οποία οι εμβολιασμοί φαίνονταν ότι σταματούσαν στο έτος 2013. Οι εργαζόμενοι της Επιτροπής Λοιμώξεων τηλεφώνησαν στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ, οι υπεύθυνοι του οποίου συνέστησαν στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το παιδί να λάβει προληπτικά αντιβίωση, αλλά και το εμβόλιο ενάντια στην διφθερίτιδα.
Μυστήριο επικρατεί και με τη στάση που κράτησαν οι ανάδοχοι γονείς του 8χρονου παιδιού, σε σχέση με τους εμβολιασμούς του για την διφθερίτιδα, καθώς οι πληροφορίες λένε, ότι ήταν πολύ στοργικοί και προστατευτικοί απέναντι στο αγόρι. Συχνά μάλιστα ταξίδευαν μαζί του και στο εξωτερικό και επισκέπτονταν ειδικούς για να το βοηθήσουν στην αποκατάστασή του. Το άτυχο παιδί μάλιστα είχε τον τελευταίο καιρό σημαντική βελτίωση στην πρόβλημα με το Σύνδρομο Down.

« Προηγουμενη
Επομενη »