Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αθήνα «απάντησε» μέσω δημοσιογράφων για τα F-16! – «Λόγω «Παρμενίωνα» δεν στείλαμε μαχητικά» – Βίντεο

Mέσω δημοσιογράφων και όχι από επίσημη ενημέρωση απαντάει η Αθήνα στο ζήτημα των Ελληνικών F-16. Πραγματικά απορούμε γιατί μετά από 24...


Mέσω δημοσιογράφων και όχι από επίσημη ενημέρωση απαντάει η Αθήνα στο ζήτημα των Ελληνικών F-16.

Πραγματικά απορούμε γιατί μετά από 24 ώρες δεν βγαίνει ο Υπουργός, ή ο Υφυπουργός να μας πληροφορήσει για το ζήτημα.

Μας βάζει σε υποψίες πάντως!




Στις μεγάλες επιχειρησιακές ανάγκες της ελληνικής αεροπορίας, λόγω της διεξαγωγής της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων», αποδίδουν κυβερνητικοί κύκλοι των Αθηνών την απόφαση για μη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 στην στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου.

Ο δημοσιογράφος του Alpha Ελλάδος Κώστας Σαρικάς μετέδωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση η οποία λήφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, που δεν δέχθηκε καμία προειδοποιήση και καμία απειλή από την Άγκυρα.

Όπως εξήγησε, τα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής αεροπορίας συμμετέχουν σε εκπαιδευτικούς σχηματισμούς στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων», από τη Θράκη μέχρι την Ρόδο.

Υπενθύμισε ότι κατά την περσινή συμμετοχή των ελληνικών μαχητικών F-16 στην στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου χρειάστηκε να πετάξουν στους κυπριακούς αιθέρες συνολικά 16 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 14 συνόδευσαν στη Λευκωσία τα δύο μαχητικά που πέταξαν πάνω από τον χώρο της παρέλασης. Ο δημοσιογράφος του Alpha Ελλάδος μάλιστα, είπε ότι κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, τα ελληνικά μαχητικά συνάντησαν σμήνος τουρκικών μαχητικών που απογειώθηκαν όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των ελληνικών μαχητικών πάνω από τη Λευκωσία και έγιναν αερομαχίες μεταξύ Ρόδου και Κύπρου.

Εν τω μεταξύ πρώτα σχολίασε ο Κύπριος ΥΠΑΜ το εν λόγω ζήτημα, χωρίς όμως να μας δώσει ουσιαστική απάντηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Όχι δεν απείλησε η Τουρκία την Ελλάδα. Δεν ευσταθεί. Λέγοντα διάφορα συνέχεια όμως δεν μπορούμε να δίνουμε απάντηση στα πάντα. Δεν τίθεται θέμα απειλής της Τουρκίας προς την Ελλάδα ούτε κάποιο επιχειρησιακό ζήτημα που σχετίζεται με την κάθοδο των F-16», απάντησε ο Σάββας Αγγελίδης τονίζοντας πως η παρουσία του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στέλνουν τα σωστά μηνύματα για το εύρος της συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα.»pentapostagma.gr