Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... Ο Φεντουλάχ Γκιουλέν καλεί σε ξεσηκωμό, ανατροπή του Σουλτάνου... Έχει χρήσει πρώην ΥΠΕΞ επικεφαλή του κινήματος...

Ο Τούρκος ιεροκήρυκας Fethullah Gülen, καλεί σε “ξεσηκωμό” εναντίον του Ερντογάν και ζητά συστράτευση των “δημοκρατικών κρατών της Δύσης κα...


Ο Τούρκος ιεροκήρυκας Fethullah Gülen, καλεί σε “ξεσηκωμό” εναντίον του Ερντογάν και ζητά συστράτευση των “δημοκρατικών κρατών της Δύσης και της Μέσης Ανατολής για να φύγει ο Ερντογάν από την εξουσία και να τερματιστεί το χάος και η αναταραχή στην Τουρκία”!

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο αποκαλύπτοντας ότι είναι σε επαφή με έναν από τους πρώην ΥΠΕΞ του Ερντογάν.




Δεν ανέφερε το όνομα αλλά πρόκειται για κάποιον από τους Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül και Ali Babacan. Όλοι “κάτι ετοιμάζουν” πολιτικά και φαίνεται ότι ένας απ΄ αυτούς έχει πάρει τις ευλογίες του Γκιουλέν.

Η δημόσια εμφάνιση Γκιουλέν δείχνει ότι οι προσπάθειες “αναχαίτισης” και τελικά εξουδετέρωσης του Ερντογάν έχουν αναθερμανθεί. Επίσης βέβαιο ότι η όποια προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει και “δυτική υποστήριξη”.

Ο Γκιουλέν δήλωσε ότι “οι σημερινοί ηγέτες της Τουρκίας δεν ευθυγραμμίζονται με τις εγγενείς αξίες της χώρας, αλλά απλώς προσποιούνται ότι σέβονται τις πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες του έθνους σε μια προσπάθεια να κερδίσουν ψηφοφόρους”.

Ο κληρικός που ζει στις Η.Π.Α. δήλωσε ότι το κίνημα του υποστήριξε αρχικά το κυβερνών κόμμα AKP και τον Ερντογάν.

Μετά από χρόνια συνεργασίας, το κυβερνών κόμμα AKP και το κίνημα Gülen “χώρισαν” στο τέλος του 2013, όταν αστυνομικοί και εισαγγελείς που φέρονταν να συνδέονται με το κίνημα ξεκίνησαν τη διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς για πλήθος σημαντικών κυβερνητικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών υπουργών του AKP .

Τι είπε για τους Κούδους

Τα ισλαμικά κόμματα δεν πρέπει να επιβάλλουν τις απόψεις τους για τις μειονότητες μιας χώρας, ανέφερε ο Γκιουλέν, αναφερόμενος στους Κούρδους της Τουρκίας.

Ο ηγέτης του κινήματος Gülen εξήρε επίσης την Αίγυπτο, λέγοντας ότι “πολλές χώρες στην αφρικανική ήπειρο κοιτάζουν προς την Αίγυπτο και τη βλέπουν ως πρότυπο.”

«Η ηγεσία της Αιγύπτου», είπε, αναφερόμενος στον πρόεδρο της χώρας Abdel Fattah El-Sisi, «με την αποτελεσματικότητά της, μπορεί να δημιουργήσει μια δύναμη συνεργασίας η οποία θα οδηγήσει στην ενότητα και θα αποτελέσει πηγή συνέργειας για τις χώρες της περιοχής ”.

Ο Ερντογάν είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ισλαμικής Αδελφότητας, ο ηγέτης της οποίας, Mohamed Morsi, εκδιώχθηκε και φυλακίστηκε το 2013.