Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκική εφημερίδα για τον Πομπέο... «Η Ελλάδα έκλαψε κι ο ιδιοκτήτης της την στήριξε»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο’ που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε στο στόχαστρό του την ...


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο’ που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε στο στόχαστρό του την Τουρκία.





Ο Πομπέο υποστήριξε πως οι δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι παράνομες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανέφερε πως οι δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της νότιας Κύπρου και πρόσθεσε πως αυτή η κατάσταση είναι παράνομη.

Οι δηλώσεις του Πομπέο ήρθαν μετά από την έκκληση για βοήθεια από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σε δηλώσεις που έκανε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας Αθήνα, ο Πομπέο είπε :”¨Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι κανόνες διέπουν τη διεθνή εξερεύνηση των ενεργειακών πόρων της Μεσογείου και ότι καμία χώρα δεν μπορεί να κρατήσει την Ευρώπη όμηρο. Έχουμε πει στους Τούρκους ότι οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε διπλωματικές ενέργειες για να διασφαλίσουμε (όπως πάντα κάνουμε), πως διεξάγονται νόμιμες δραστηριότητες¨.

https://www.yeniakit.com.tr -https://tourkikanea.gr