Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο νέος υπερηχητικός βαλλιστικός που αποκάλυψε η Κίνα στην στρατιωτική παρέλαση της!

onalertΧθες η Κίνα πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, για να γιορτάσει την επέτειο συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση της ...


onalertΧθες η Κίνα πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, για να γιορτάσει την επέτειο συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας, αποκαλύπτοντας νέα προηγμένα οπλικά συστήματα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο DF-17.

Το Πεκίνο χρησιμοποιεί τέτοιες περιστάσεις όχι μόνο για να τιμήσει την ιστορία και το παρελθόν της, αλλά και για λόγους «στρατηγικής επικοινωνίας» ή και προπαγάνδας όπου παρουσιάζονται νέα προηγμένα οπλικά και πυραυλικά συστήματα, ώστε οι αντίπαλοι της να δώσουν προσοχή στην αυξανόμενη ισχύ της.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε και ο νέος προηγμένος υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος DF-17, που ανήκει στην οικογένεια βαλλιστικών πυραύλων «Dongfeng», με τις όποιες γνωστές πληροφορίες ωστόσο να προέρχονται από Κινέζους αξιωματούχους.





Τα χαρακτηριστικά του
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο βαλλιστικός πύραυλος είναι υπερηχητικός και διαθέτει μεγάλη ικανότητα διείσδυσης στις εχθρικές άμυνες, ενώ ισχυρίζονται ότι «είναι σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστεί από τις εχθρικές δυνάμεις», μια δήλωση βέβαια που ενέχει ένα βαθμό υπερβολής.


Επίσης, σύμφωνα με τους Κινέζους, ο DF-17 χαρακτηρίζεται ως μικρού έως μεσαίους βεληνεκούς βαλλιστικός πύραυλος, που είναι ικανός να εκτοξευθεί και να αναπτύξει 10 φορές την ταχύτητα του ήχου, ενώ οι εχθρικές δυνάμεις έχουν ελάχιστο χρόνο να αντιδράσουν, να τον εντοπίσουν και να τον αναχαιτίσουν.

Αυτό οφείλεται, όχι μόνο στις τρομερές ταχύτητές που αναπτύσσει, αλλά και στην ικανότητα του DF-17, όπως αναφέρει το Πεκίνο, να αλλάζει την κατεύθυνσή του κατά την διάρκεια της πορείας του προς τον στόχο.

Όπως επισημαίνει Κινέζος στρατιωτικός αναλυτής «αν τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας όπως το THAAD, το SM-3 και οι Patriot έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν τον βαλλιστικό πύραυλο DF-17 και να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση του, ναι μεν υπάρχει μια πιθανότητα αναχαίτισης, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα γίνει σπάνια».

DF-17
Αξίζει να σημειωθεί πως και άλλες χώρες αναπτύσσουν τέτοιου είδους υπερηχητικά όπλα, όπως οι αμερικανικοί πύραυλοι AGM-183A, αλλά και οι ρωσικοί Avangard.