Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Aποκάλυψη! Aρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως βρήκαν τον δρόμο του Σταυρού του Ιησού Χριστού

Αρχαιολόγοι έχουν κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη και έχουν αποκαλύψει μια αρχαία ρωμαϊκή διαδρομή στην Ιερουσαλήμ, που φτιάχτηκε από τον Πόν...


Αρχαιολόγοι έχουν κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη και έχουν αποκαλύψει μια αρχαία ρωμαϊκή διαδρομή στην Ιερουσαλήμ, που φτιάχτηκε από τον Πόντιο Πιλάτο.

Ομάδες αρχαιολόγων μετά από ανασκαφές φέρνουν στο φως ένα κρυφό δρόμο κάτω από μια παλαιστινιακή γειτονιά με 20.000 άτομα τα τελευταία έξι χρόνια. Και τώρα έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν ένα νέο τμήμα του δρόμου.




Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο δρόμος κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιήθηκε από τους προσκυνητές στο δρόμο τους για προσκύνημα στο Όρος του Ναού.

Το Όρος του Ναού είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους στην Ιερουσαλήμ. Το βουνό είναι σημαντικός θρησκευτικός χώρος για τους Εβραίους, τους Χριστιανούς, τους Ρωμαίους και τους Μουσουλμάνους. Οι μελετητές της Βίβλου το έχουν ταυτίσει με δύο βουνά, το όρος Μοριά, όπου ο Αβραάμ έδεσε τον Ισαάκ για τον θυσιάσει, και το όρος Σιόν, όπου βρισκόταν το οχυρό των Ιεβουσαίων.

Το ότι είναι ένας χώρος τεράστιας θρησκευτικής σημασίας για τους χριστιανούς, τους εβραίους και τους μουσουλμάνους, σημαίνει ότι ο δρόμος θα ήταν ένα καλά πατημένο μονοπάτι, πιστεύουν οι ειδικοί.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν να χρονολογήσουν τον δρόμο περί των 2.000 ετών, χρησιμοποιώντας νομίσματα που βρέθηκαν στις εκσκαφές. Τα κέρματα, τα οποία αριθμούνται πάνω από 100, χρονολογούνται από τον 17 έως 31 π.Χ.

Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σύμφωνα στην κυριαρχία του Πιλάτου.

Όπως λέει ο Δρ Donald T. Ariel, αρχαιολόγος στην Αρχή Ισραηλινών Αρχαιοτήτων: «Η χρονολόγηση με κέρματα είναι πολύ ακριβής. Καθώς ορισμένα νομίσματα έχουν το έτος κατά το οποίο κόπηκαν, αυτό σημαίνει ότι εάν ένα κέρμα με την ημερομηνία 30Χ πάνω του βρίσκεται κάτω από το δρόμο, ο δρόμος έπρεπε να χτιστεί τον ίδιο χρόνο . Ωστόσο, η μελέτη μας προχωράει περισσότερο, επειδή στατιστικά, νομίσματα που κόπηκαν περίπου 10 χρόνια αργότερα είναι τα πιο κοινά νομίσματα στην Ιερουσαλήμ. Με άλλα λόγια, μόνο την εποχή του Πιλάτου».

Η κλίμακα και ο σχεδιασμός του δρόμου, καθώς και το γεγονός ότι συνδέει δύο από τις σημαντικότερες τοποθεσίες της Ιερουσαλήμ, υποδηλώνουν τη θρησκευτική σημασία του.

Ο Δρ Joe Uziel, ο οποίος συνυπέγραψε την έκθεση των νέων ανακαλύψεων, δήλωσε: «έχει πλάτος τουλάχιστον οκτώ μέτρων. Αυτό, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά σκαλιστή πέτρα, όλα δείχνουν ότι αυτός ήταν ένας ειδικός δρόμος «