Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολυτεχνείο: Φοιτητές της ΔΑΠ δέχθηκαν επίθεση από 20 ακροαριστερούς, μέλη των ΕΑΑΚ - Δύο τραυματίες

Η επίθεση σημειώθηκε στο κτήριο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου... Άγρια επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχθηκαν φο...


Η επίθεση σημειώθηκε στο κτήριο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου... Άγρια επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχθηκαν φοιτητές στο κτήριο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο εξ αυτών.





Κατά τη διεξαγωγή συγκεκριμένα της συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δέχθηκαν την επίθεση από άλλους φοιτητές της παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, των ΕΑΑΚ, που δεν ανήκαν στη σχολή και είχαν εισχωρήσει στο αμφιθέατρο όπου γινόταν η συνέλευση για να προκαλέσουν και να τρομοκρατήσουν.

Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι στη συνέχεια χτύπησαν με βάναυσο τρόπο τον ένα φοιτητή, απαιτούσαν να αποσυρθεί η μήνυση άλλου φοιτητή, μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο οποίος δέχθηκε επίσης πολύ σκληρή επίθεση στην Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του από φοιτητή που ανήκει στην παράταξη ΕΑΑΚ.

Από τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ καταγγέλλονται «οι συνεχείς αναταραχές εντός των Πανεπιστημίων και τα φαινόμενα ωμής βίας, όπως το προαναφερθέν, τα οποία αποτελούν αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ορθής κατάργησης του ασύλου της ανομίας και της υπεράσπισης έναντι αυτού της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Μια άκρως δημοκρατική διαδικασία διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, όπως αυτή της φοιτητικής συνέλευσης, οφείλει εν έτει 2019 να διαφυλάσσεται και να μη γίνεται «πεδίο βολής» για κάθε πολέμιο της δημοκρατίας καθώς και αντικείμενο εκμετάλλευσης από μειοψηφίες, που αγνοούν παντελώς την έννοια του πολιτικού πολιτισμού».