Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ... Χουλουσί Ακάρ: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλει ανατολικά του Ευφράτη»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι με τους Αμερικανούς κάνουν εναέριες και επίγειες περιπολίες για τον καθο...


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι με τους Αμερικανούς κάνουν εναέριες και επίγειες περιπολίες για τον καθορισμό των ζωνών ασφάλειας.

«Διαπραγματευόμαστε και εργαζόμαστε από κοινού για τους σκοπούς και τους στόχους μας και θα συνεχίσουμε όπως πρέπει. Εάν υπάρξει καθυστέρηση, από την πλευρά μας οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. Είμαστε έτοιμοι. Όταν χρειαστεί θα αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο. Τα σχέδια Β και Γ είναι έτοιμα», είπε.




Η Ημέρα των Βετεράνων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στις 19 Σεπτεμβρίου, Ημέρα των Βετεράνων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό συγκρότημα ‘Ατατούρκ’ του Υπουργείου βρέθηκε μεταξύ των βετεράνων.

Εκτός από τον υπουργό, παρευρίσκονταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο γενικός διευθυντής της TRT, Ιμπραχίμ Ερέν, όπου συμμετείχαν πολλοί βετεράνοι με τις οικογένειες τους.

«Ο Ακάρ, στην ομιλία του δήλωσε ότι το ευγενές τούρκικο έθνος, έχει πολύ πλούσια κουλτούρα, παράδοση του στρατού – έθνους και πνευματική ενότητα σε όλη την λαμπρή ιστορία χιλιάδων ετών και έχει αφήσει το σημάδι του στην παγκόσμια ιστορία με αυτές τις ιδιότητες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι εργάζεται για τη δημιουργία μιας ‘Ζώνης Ασφάλειας/ Ειρηνικού Διαδρόμου» χωρίς βαρύ οπλισμό και τρομοκράτες σε βάθος 30 με 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Ευφράτη.

«Ωστόσο, δεν επιτρέπουμε εδώ τη δημιουργία ενός ‘τρομοκρατικού διαδρόμου’. Ο απώτερος στόχος μας είναι να τερματίσουμε την παρουσία του PKK/PYD/ YPG (των ένοπλων Κούρδων) στο βόρειο τμήμα της Συρίας και να δημιουργήσουμε έναν ειρηνικό διάδρομο για να διασφαλίσουμε ότι οι Σύροι επισκέπτες στη χώρα μας θα επιτρέψουν στη γη και στα σπίτια τους».

«Μια μόνιμη λύση για την Κύπρο»

Εκτός από τις αντιτρομοκρατικές ενέργειες που διεξάγονται στην Τουρκία και στην γύρω περιοχή, ο Ακάρ τόνισε ότι θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους στη ‘γαλάζια πατρίδα’ συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

«Είμαστε υπέρ μιας μόνιμης και ολοκληρωμένης λύσης στην Κύπρο και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί. Εμείς, ως χώρα εγγυήτρια, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των αδελφών μας με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν απειλή, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

dha.com.tr
--
The Hellenic Information Team