Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

USS JOHN F. KENNEDY ΗΠΑ: Ετσι «χτίζουν» το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο [εικόνες & βίντεο]

Στο τελικό στάδιο μπήκε το μοντάρισμα του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο, που αναμένεται να ενταχθεί το 2022 στο Πολεμικό Ναυτικό...


Στο τελικό στάδιο μπήκε το μοντάρισμα του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο, που αναμένεται να ενταχθεί το 2022 στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.




Ο λόγος για το USS John F. Kennedy, το τελευταίο κομμάτι του καταστρώματος προσαπονήωσης του οποίου τοποθετήθηκε στα ναυπηγεία Newport News της Βιρτζίνια.

Το νέο αεροπλανοφόρο θα αναλάβει δράση σε τρία χρόνια

Η ναυπήγηση του αεροπλανοφόρου ξεκίνησε το 2011 κι είναι το δεύτερο πλοίο της νέας κλάσης Gerald R. Ford, η οποία ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες, όπως νέους αντιδραστήρες και συστήματα προώθησης, ηλεκτροδότησης, ένα εξελιγμένο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα απονήωσης-εκτόξευσης αεροσκαφών, υπερσύγχρονα ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου -συνολικά 23 νέα ή βελτιωμένα σε σχέση με την κλάση Ford.

To πρώτο αεροπλανοφόρο της κλάσης Gerald R. Ford εντάχθηκε στις τάξεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού προ διετίας.

Τα αεροπλανοφόρα αυτά, που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα δέκα της κλάσης Nimitz, που βρίσκονται στην ενεργό υπηρεσία από το 1975, έχουν μήκος 337 μέτρα, πλάτος 41 μ. και είναι τα μεγαλύτερα, αλλά και τα ακριβότερα του κόσμου, αφού το κόστος ναυπήγησής τους ξεπερνά για το καθένα τα δέκα δισ. δολάρια. Διαθέτουν δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες και μπορούν να φιλοξενούν πάνω από 80 αεροσκάφη στα καταστρώματα προσαπονήωσης.