Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το πρωτοποριακό νέο ισραηλινό ΤΟΜΑ υψηλής τεχνολογίας… ιδού τρεις εκδοχές του CARMEL!

defence-point.grΤο Ισραήλ παρουσίασε το νέου τεθωρακισμένο όχημα μάχης CARMEL. Για την ακρίβεια παρουσιάστηκαν τρία πρωτότυπα του επαναστατ...


defence-point.grΤο Ισραήλ παρουσίασε το νέου τεθωρακισμένο όχημα μάχης CARMEL. Για την ακρίβεια παρουσιάστηκαν τρία πρωτότυπα του επαναστατικού, κατά τους Ισραηλινούς, οχήματος. To CARMEL (Advanced Ground Combat Vehicle), αναπτύσσεται από την Διεύθυνση Ανάπτυξης Οπλικών Συστημάτων (MAFAT) και την Διεύθυνση Ανάπτυξης Τεθωρακισμένων (MERKAVA) του υπουργείου Άμυνας.




Η ανάπτυξη του CARMEL ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. Το όχημα ενσωματώνει πολλά φουτουριστικά χαρακτηριστικά αυτονομίας, αυτοματισμού, τεχνητής νοημοσύνης, υβριδικής προώθησης. Διαθέτοντας πληθώρα αισθητήρων και καμερών, το πλήρωμά του μπορεί αναλαμβάνει ανεξάρτητη δράση αναζητώντας πολλαπλούς εχθρικούς στόχους.


Αντλώντας διδάγματα από τη τελευταία επιχείρηση στη Γάζα το 2014, οι Ισραηλινοί σχεδίασαν το 35 τόνων όχημα με γνώμονα την απλότητα στη χρήση, το χαμηλό κόστος, την ευελιξία και την φονικότητα των όπλων του.

Διαθέτει πλήρωμα δύο μόλις ανδρών και είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου αυτόνομο και σε μεγάλο βαθμό αόρατο στα εχθρικά ραντάρ. Διαθέτει τεχνολογίες αιχμής, πρωτοποριακή θωράκιση, αλλά και νέου τύπου, υβριδικό κινητήρα. Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τα τρία πρωτότυπα, κατά σειρά της RAFAEL, της IAI και της ELBIT.





Επίσης διαθέτει τακτικά drones που του επιτρέπουν να εποπτεύει το πεδίο. Διαθέτει επίσης νέου τύπου ενεργητική προστασία.

Το πλήρωμά του μπορεί να επιτηρεί το πεδίο της μάχης χωρίς ποτέ να εξέρχεται του οχήματος. Το όχημα διακρίνεται επίσης για την ευελιξία του και την ικανότητά του να επιχειρεί σε αστικό περιβάλλον.

Τα τρία πρωτότυπα που παρουσιάστηκαν προέρχονται -όπως αναφέρθηκε ήδη- από τις εταιρείες Rafael, IAI και Elbit το καθένα εκ των οποίων διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η Elbit μάλιστα έχει αναπτύξει ένα κράνος για το πλήρωμα που βασίζεται σε αυτό των πιλότων των μαχητικών F-35.