Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ απείλησαν με κλιμάκωση της βίας μετά τα επεισόδια στην Ιερουσαλήμ

Οι οργανώσεις Ισλαμικός Τζιχάντ και Χαμάς απείλησαν με κλιμάκωση της βίας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα την Κυριακή στο Όρος ...


Οι οργανώσεις Ισλαμικός Τζιχάντ και Χαμάς απείλησαν με κλιμάκωση της βίας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα την Κυριακή στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, μεταξύ ισραηλινής Αστυνομίας και φανατικών μουσουλμάνων.






Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν 1.729 Εβραίοι πιστοί ανέβηκαν στο Όρος του Ναού για τη θρησκευτική επέτειο Τισσά Μπεάβ (Tisha B’Av), στην οποία οι Εβραίοι θρηνούν την καταστροφή του Ναού τους, η οποία είναι κινητή και εφέτος συνέπεσε με τη μουσουλμανική εορτή της πρώτης ημέρας της Αΐντ Αλ Άντχα.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε λόγο για 61 τραυματίες, 15 από τους οποίους χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Μεταξύ των Αράβων τραυματιών συμπεριλαμβάνονται ο Αντνάν Χουσεΐνι, που στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως υπουργός Ιεροσολυμίτικων Θεμάτων στην Παλαιστινιακή Αρχή και ο Αμπντέλ Αζίμ Σαλχάμπ, πρόεδρος του Συμβουλίου Ουάκφ, ενός θρησκευτικού ιδρύματος που ελέγχεται από την Ιορδανία και έχει υπό την ευθύνη του τα μουσουλμανικά τεμένη στο Όρος του Ναού.

Στο Όρος του Ναού, που οι μουσουλμάνοι αποκαλούν Πλατεία των Τεμενών, είχαν συγκεντρωθεί 80.000 μουσουλμάνοι για τη δική τους εορτή.

Να σημειωθεί ότι η ισραηλινή Αστυνομία αρχικά δεν επέτρεπε στους Εβραίους να πλησιάσουν στον ιερό χώρο, για να αποτραπούν συγκρούσεις.

Αργότερα, όταν ήρθε η σειρά των Εβραίων για τη δική τους θρησκευτική παράδοση, τα μεγάφωνα από τα τζαμιά κάλεσαν τους μουσουλμάνους να παραμείνουν στον χώρο του Ναού ώστε να μην επιτραπεί στους Εβραίους να εισέλθουν.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χαζέμ Κασέμ, έδωσε τα συγχαρητήριά τους στους πιστούς που συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και δεν επέτρεψαν στους Εβραίους την είσοδο.

Κάλεσε επίσης όλους τους Παλαιστίνιους να σπεύσουν στα Ιεροσόλυμα για να υπερασπιστούν το τζαμί Αλ Άκσα, που είναι χτισμένο πάνω στην ακρόπολη των Εβραίων.
Τζιχαντιστές κρέμασαν ένα μεγάλο πανό, στις αψίδες μπροστά από τον Θόλο του Βράχου (εκεί που βρισκόταν στην αρχαιότητα ο Ναός των Εβραίων), στο οποίο απεικονίζεται ένας τρομοκράτης της Χαμάς και ο πρώην Αιγύπτιος πρόεδρος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι, με τη ρήση του: «Όλες οι ψυχές μας επιθυμούν την Ιερουσαλήμ».

Η Χαμάς είναι ο παλαιστινιακός βραχίονας των Αδελφών Μουσουλμάνων και καθοδηγούνται ευθέως από το ισλαμικό καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επίσης πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.