Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΡΕ... Σκέψεις για αλλαγές στη διάταξη του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τον εμπρησμό - ΒΙΝΤΕΟ

Σκέψεις για αλλαγές στη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που αφορά στον εμπρησμό υπάρχουν, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Προβληματισμός επικρα...


Σκέψεις για αλλαγές στη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που αφορά στον εμπρησμό υπάρχουν, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για το εάν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις ποινές που προβλέπονται για τους εμπρησμούς στα δάση.




Σκέψεις και προβληματισμός υπάρχει στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το αν πρέπει, μεταξύ των διατάξεων που θα τεθούν υπόψη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για αλλαγές, να είναι και αυτή του εμπρησμού.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει τις ακόλουθες ποινές για τον εμπρησμό στα δάση προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια και χρηματική ποινή και κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια εάν προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο ή βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας.

Παράλληλα, προβλέπει κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών εάν προκλήθηκε θάνατος, ενώ η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια εάν προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Ο εμπρησμός αποτελεί κακούργημα εφόσον κάηκε μεγάλη έκταση.

Όλα τα παραπάνω, θα τεθούν στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και μένει να δούμε το εάν θα υπάρξουν αλλαγές, καθώς με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα ο εμπρησμός αντιμετωπιζόταν ως κακούργημα.