Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τουρκόφιλοι Γερμανοί αδειάζουν τους Αμερικάνους... Δεν στέλνουμε δύναμη στα Στενά του Ορμούζ υπό τις ΗΠΑ

Θέλουμε μια ευρωπαϊκή αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, αλλά θα χρειαστεί καιρός για να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠ...


Θέλουμε μια ευρωπαϊκή αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, αλλά θα χρειαστεί καιρός για να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας επανέλαβε σήμερα ότι η Γερμανία δεν θα λάβει μέρος στην ναυτική αποστολή υπό τις ΗΠΑ στο Στενό του Oρμούζ, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο τάσσεται υπέρ μια ευρωπαϊκής αποστολής, αλλά προειδοποίησε ότι είναι μάλλον δύσκολο να υπάρξει πρόοδος σε αυτό.




«Αυτή στιγμή οι Βρετανοί θα προτιμούσαν να συμμετάσχουν σε μια αποστολή. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο Μάας σε δημοσιογράφους.

«Θέλουμε μια ευρωπαϊκή αποστολή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το θέμα δεν έχει βγει από την ατζέντα, αλλά θα χρειαστεί καιρός για να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να πραγματοποιήσει μια τέτοια αποστολή.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και το σύνολο της γερμανικής κυβέρνησης δεν βλέπουν τη Γερμανία να λαμβάνει μέρος αυτή τη στιγμή σε μια ναυτική αποστολή υπό τις ΗΠΑ στο Στενό του Oρμούζ.

«Η καγκελάριος δεν βλέπει τη συμμετοχή σε μια αποστολή με τις ΗΠΑ στην τρέχουσα κατάσταση και αυτή τη στιγμή –όλοι στη γερμανική κυβέρνηση συμφωνούν σε αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου.