Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τραμπ σκληραίνει τη στάση του - Επ' αόριστον κράτηση για όσους περνούν τα σύνορα

Η νέα ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους δύο μήνες - Αναιρείται το προηγούμενο μέτρο βάσει του οποίου οι μετανάστες, που διέ...


Η νέα ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους δύο μήνες - Αναιρείται το προηγούμενο μέτρο βάσει του οποίου οι μετανάστες, που διέσχιζαν παράνομα τα σύνορα, βρίσκονταν σε καθεστώς κράτησης για συγκεκριμενο χρονικό διάστημα
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και προτού εκπνεύσει η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος προτάσσει τις θέσεις με τις οποίες εξελέγη, ύστερα και από την πληθώρα ροζ σκανδάλων που προκάλεσαν κλυδωνισμούς στο Ρεπουμπλικανικό επιτελείο.




Όσον αφορά στο καυτό θέμα του Μεταναστευτικού στο οποίο επένδυσε ο Τραμπ, με την σκληρή στάση του, για να προσελκύσει ψηφοφόρους, παρατηρείται αύξηση του βαθμού αυστηρότητας το τελευταίο διάστημα.

Tι αλλάζει όμως με την τελευταία απόφαση του αμερικανικού κυβερνητικού επιτελείου για τους μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ;

Βάσει νέας ρύθμισης θα προβλέπεται επ'αόριστον κράτηση μεταναστών, με αποτέλεσμα να αναιρείται το προηγούμενο μέτρο το οποίο όριζε συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Η κίνηση που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κέβιν ΜακΑλίναν, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.

Η νέα ρύθμιση ελήφθη, όπως διαμηνύουν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια μείωσης των μεταναστευτικών ροών και εμπέδωσης της αντίληψης ότι τα παιδιά δεν αποτελούν διαβατήριο για την απελευθέρωση μεταναστών από το καθεστώς κράτησης.

Σύμφωνα με απόφαση του 2015, τα παιδιά μεταναστών που περνούσαν παράνομα τα σύνορα τίθεντο υπό κράτηση αλλά όχι για πάνω από 20 ημέρες. Η συγκεκριμένη απόφαση, υπενθυμίζεται, είχε προκαλέσει διεθνείς επικρίσεις με τα Ηνωμένα Έθνη να καλούν την αμερικανική κυβέρνηση να άρει το μέτρο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν, πάντως, ότι οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν κατά 28% τον φετινό Ιούνιο.