Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η Εθνική μπάσκετ που θα πάει στο Παγκόσμιο της Κίνας - Επίσημη παρουσίαση ...

Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μποδοσάκη η παρουσίαση της Eθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών από την Ελληνική Ομοσπονδία Κ...

Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ

Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μποδοσάκη η παρουσίαση της Eθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τη μεγάλη χορηγό όλων των εθνικών ομάδων Eurobank.

Στην παρουσίαση ήταν όλοι οι παίκτες της Εθνικής ομάδας, μεταξύ των οποίων ο MVP του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τα αδέλφια του, Θανάση και Κώστα, ο άρτι αφιχθείς από τις ΗΠΑ Νικ Καλάθης, ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης και φυσικά όλο το τεχνικό τιμ της ομάδας.




Πανευτυχής που βρίσκεται ξανά στην Εθνική δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατά την παρουσίαση. «Αισθάνομαι υπέροχα, είναι τρομερό το συναίσθημα που μετά από δύο χρόνια θα εκπροσωπήσω και πάλι τη χώρα μου. Είναι σπουδαία υπόθεση που θα έχω και τα αδέρφια μου δίπλα μου, στις προπονήσεις», ανέφερε ο MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ενώ τόνισε πως το ελληνικό μπάσκετ τα πάει καλά παρά την γκρίνια που υπάρχει.

«Κλείνουμε δύο δεκαετίες συνεργασίας που είναι πρωτοφανής στο επίπεδο του παγκόσμιου αθλητισμού. Η συνεργασία αυτή άρχισε με επιθυμία της κυρίας Λάτση και από τότε ζήσαμε μεγάλες στιγμές, γιατί αυτή η συνεργασία συνέβαλε στο να μπει το ελληνικό μπάσκετ σε μια άλλη τροχιά. Η συμβολή της Eurobank σε μια προβληματική περίοδο ήταν καταλυτική για το ελληνικό μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ πάει πολύ καλά, γιατί κάποιοι γκρινιάζουν.

Έχει υποδομή και είναι καλά θεμελιωμένο. Ο Έλληνας παίκτης εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τους παίκτες του ανώτατου επιπέδου, τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας. Είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με μια ομάδα που συγκροτήθηκε με μεγάλες δυσκολίες. Τα παιδιά γνωρίζουν τις δυσκολίες, τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις. Οφείλω να συγχαρώ αυτά τα παιδιά, ορισμένοι δεν είναι εδώ και λυπάμαι, αλλά πρέπει να μνημονεύουμε τη συμβολή τους. Προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ταξίδι που πιστεύω πως θα είναι επιτυχές. Θα είμαστε όλοι, έστω και νοερά, εκεί για να συμβάλουμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αθλητικό αποτέλεσμα, με τη συμβολή και του μεγάλου μας χορηγού. Πιστεύω πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Στην προεπιλογή του Σκουρτόπουλου βρίσκονται 17 παίκτες, και συγκεκριμένα οι: Γιάννης Αθηναίου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης, Χρήστος Σαλούστρος, Κώστας Σλούκας. Εξ αυτών, στην Κίνα θα ταξιδέψουν οι δώδεκα.

Την επόμενη εβδομάδα (5-11/8) η Εθνική θα μεταβεί στην Κρήτη για διεθνές τουρνουά με αντιπάλους τον Ιράν και την Ουγγαρία. Έπειτα θα ακολουθήσει το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank» στις 16, 17 και 18 Αυγούστου με αντιπάλους Ιταλία, Τουρκία και Σερβία και στις 21/8 είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Κίνα με πρώτο σταθμό την πόλη Σουτσόου (Suzhou) και συμμετοχή σε τουρνουά με αντιπάλους Ιορδανία, Κίνα και Τουρκία ή Σενεγάλη.