Tελευταια Νεα

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... Σε επιφυλακή το ΠΝ: Η Άγκυρα συγκεντρώνει μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στον ναύσταθμο του Ακσάζ – Ύποπτες κινήσεις


Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς στο ναύσταθμο του Ακσάζ έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Η συγκέντρωση των δυνάμεων αυτών συνέπεσε χρονικά με την προαναγγελία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, για την αποστολή ενός ακόμη σκάφους του «Oruc Reis» στην ανατολική Μεσόγειο, όπως γράφει η «Realnews».
Αν και το τουρκικό σκάφος, παρά τις ανακοινώσεις Cavusoglu, ακόμη δεν έχει βγει στο Αιγαίο, η κινητικότητα που παρουσιάζει ο τουρκικός στόλος δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νούμερο ένα σενάριο, που απασχολεί τους επιτελείς έχει να κάνει με το Καστελόριζο και την ενδεχόμενη τουρκική παρουσία πέριξ του νησιού, όπου πάντως υπάρχει ενισχυμένη δύναμη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ενδεικτικό της ετοιμότητας, που υπάρχει, είναι ότι μετά από πολύ καιρό με υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στον ναύσταθμο έχει εξασφαλιστεί διαθεσιμότητα πολεμικών πλοίων, που αγγίζει το 100%.

Ειδικά για τις φρεγάτες του Στόλου έγινε τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρχαν.

Η τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο έχει αναγκάσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε πολύμηνη κατάσταση επιφυλακής, η οποία κοστίζει σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού αλλά και οικονομικά.

Αυτός ο πόλεμος φθοράς είναι ένας από τους στόχους της τουρκικής στρατηγικής, με την Άγκυρα να έχει το πλεονέκτημα της επιλογής του χρόνου εκδήλωσης μίας κρίσης.

NEEΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σε νέα απαξίωση τόσο της Δύσης, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε και πάλι ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας ανατ. Μεσόγειο.

Ο τούρκος πρόεδρος, επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, στον γάλλο πρόεδρο, Μανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ανοιχτά τη στήριξή του σε Αθήνα και Λευκωσία κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«H Δύση απειλεί, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε από απειλές. Εμείς προστατεύουμε και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας εδώ (στην ανατ. Μεσόγειο) μέχρι τέλους», δήλωσε από το Άρτβιν της Μαύρης Θάλασσας, όπου περιοδεύει.

«Μην ανησυχείτε καθόλου. Εμείς μέχρι σήμερα δεν σκύψαμε το κεφάλι μας σε υπηρέτες. Μόνο μπροστά στο Θεό μας θα σκύψουμε. Πουθενά αλλού!», διατράνωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επικρίνοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «απουσία» της Τουρκίας από τα τεκταινόμενα της ανατ. Μεσογείου, χαρακτήρισε «αχάριστο» τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και στην συνέχεια ανέφερε ότι η Δύση απειλεί την Τουρκία.

«Λέει ότι στην ανατ. Μεσόγειο είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία, το Κατάρ αλλά όχι η Τουρκία. Ποια χώρα; Η Τουρκία δεν είναι, λέει… Τι αχάριστος! Δεν βλέπεις το Yavuz μας εκεί, δεν βλέπεις το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπεις την γιγάντια σημαία μας στα δύο γεωτρύπανα και στα δύο ερευνητικά πλοία; Δεν βλέπεις τις φρεγάτες μας δίπλα τους; Είμαστε εκεί με τα αεροπλάνα μας, με όλα…», τόνισε.

« Προηγουμενη
Επομενη »