Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι το λένε ΕΠΙΣΗΜΑ...!!!! «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επιχείρηση για την ανατροπή του Ερντογάν»

Μύλος ξανά στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Άγκυρας με κατηγορίες περί πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η τουρκική πρεσβεία στη Σόφια δημοσίευσε ...


Μύλος ξανά στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Άγκυρας με κατηγορίες περί πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η τουρκική πρεσβεία στη Σόφια δημοσίευσε μέσω μηνυμάτων κοινωνικών μέσων ενημέρωσης τον Αύγουστο, κατηγορίες κατά των ΗΠΑ και του προξενικού της προσωπικού, περί διεξαγωγής παράνομων επιχειρήσεων προκειμένου να ανατραπεί ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέσα από τις επίσημες ανακοινώσεις της στο Twitter, η τουρκική πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι ο Μέτιν Τοπούζ, υπάλληλος στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, είχε συχνή επαφή με αστυνομικούς που διεξήγαγαν έρευνα για διαφθορά στην Τουρκία το 2013 και ότι η έρευνα αυτή αφορούσε » προσπάθεια «που σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε από τις ΗΠΑ και το κίνημα Gülen, με ομάδα πολιτών που δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης, του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου και της φιλανθρωπικής εργασίας σε πολλές χώρες.




Τα tweets από την τουρκική πρεσβεία στη Σόφια τα οποία παρουσιάζονται από την ιστοσελίδα Nordic Monitor, επιβεβαιώνουν ότι όλες οι τουρκικές πρεσβείες, τα προξενεία και τα γραφεία των κυβερνητικών υπηρεσιών, λειτουργούν ως προπαγανδιστικές μηχανές για την εξάπλωση της ισλαμικής και αντιδυτικής ιδεολογίας του Ερντογάν μεταξύ των ομάδων τουρκικής διασποράς σε όλο τον κόσμο (κτυπώντας καμπάνες και για την Δυτική Θράκη και τον ρόλο του τουρκικού προξενείου).

Επίσης, εκθέτουν την διασύνδεση μεταξύ των απεσταλμένων του Ερντογάν και της παράνομης ΜΚΟ Pelican, η οποία διαχειρίζεται ένα τρομερό σύστημα προπαγάνδας.

Η ομάδα αυτή που λαμβάνει εντολές απευθείας από τον γαμπρό του Ερντογάν, Berat Albayrak, διοργάνωσε μια εκστρατεία που οδήγησε στην αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου το Μάιο του 2016, μόλις τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του.

Ο Topuz τώρα, συνελήφθη και κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν με αμφισβητούμενες κατηγορίες, προκαλώντας διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ επανειλημμένα ανακοίνωσαν ότι δεν έβλεπαν καμία αξία στην υπόθεση, η οποία θεωρήθηκε ότι ήταν μέρος ενός κυνηγιού μαγισσών στην Τουρκία.

Η Τουρκική Πρεσβεία στη Σόφια επίσης επέκρινε την Ιντερπόλ για την απόρριψη χιλιάδων τουρκικών αιτημάτων για συλλήψεις στην Ευρώπη. Η Nordic Monitor δημοσίευσε προηγουμένως πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατάχρησης της διαδικασίας της Ιντερπόλ, από τις τουρκικές διπλωματικές αποστολές, τις δικαστικές αρχές, την αστυνομία και την MIT, για να εκδιώξουν, παρενοχλήσουν και εκφοβίσουν τους αντιπάλους τους που ζουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, η Τουρκία είχε ζητήσει την σύλληψη 60.000 ή περισσοτέρων ατόμων αμέσως μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Εκτός από το προσωπικό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι γνωστό ως «διπλωμάτες του Twitter», τα θέματα και το στυλ των μηνυμάτων που έχουν αναρτηθεί από τις διπλωματικές και προξενικές αποστολές έχουν επίσης αλλάξει ριζικά από την οργάνωση προπαγάνδας του Ερντογάν.

Γενικά, αυτά τα μηνύματα έδειξαν πώς οι επίσημοι λογαριασμοί των Τούρκων διπλωματικών εκπροσώπων μετατράπηκαν σε εργαλεία προπαγάνδας που διαδίδουν αντιδυτικές αφηγήσεις, θεωρίες συνωμοσίας και ψευδείς πληροφορίες που κατασκευάστηκαν από την οργάνωση Pelican.

Ο Πρόεδρος Erdoğan την επισκέφθηκε πρόσφατα στο Βόσπορο ως ένδειξη της υποστήριξις του προς την οργάνωση αυτή που παρουσιάζεται και με τον μανδύα της ΜΚΟ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε σχετικά με τις διεθνείς δραστηριότητες και τα έργα τα οποία εξυπηρετούν ορισμένες λειτουργίες του καθεστώτος με στόχο την προστασία της εξουσιαστικής κυριαρχίας του Ερντογάν, τη διάδοση ψευδών πληροφοριών, την προώθηση της αντιδυτικής προπαγάνδας, τον μετριασμό της διαφωνίας εντός του τουρκικού λαού, την τροφοδότηση όλων των συνωμοσιών και τον χειρισμό σύμφωνα με τις επιθυμίες ενός ατόμου, δηλαδή του Ερντογάν.

Η Pelican έχει γίνει ένας από τους κύριους παράγοντες της αλλαγής του καθεστώτος στην Τουρκία που υπονομεύει μια κοινοβουλευτική δημοκρατία δεκαετιών με ελέγχους και ισορροπίες και διαχωρισμό των εξουσιών, ανοίγοντας το δρόμο για μια σουλτανική προεδρία, βοηθώντας τον Τούρκο πρόεδρο να συγκεντρώσει άφθονη εξουσία.