Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΕΟΣ... Παρασκευάστηκε η πρώτη «ραδιενεργή» βότκα από το Τσερνόμπιλ

Στην παρασκευή της πρώτης βότκας με σιτηρά και νερό από την απαγορευμένη ζώνη στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας προχώρησε ομάδα επιστημόνων...

Παρασκευάστηκε η πρώτη «ραδιενεργή» βότκα από το Τσερνόμπιλ

Στην παρασκευή της πρώτης βότκας με σιτηρά και νερό από την απαγορευμένη ζώνη στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας προχώρησε ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Πορτσμουθ. Η βότκα θα παραχθεί σε μόλις 500 φιάλες και θα πωληθεί σε τουρίστες που θα επισκεφτούν τον τόπο της πυρηνικής καταστροφής στην Ουκρανία.




Επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη βότκα από το Τσερνόμπιλ και δόξα τω Θεώ είναι χωρίς ραδιενέργεια. Πρόκειται για το πρώτο καταναλωτικό προϊόν από την απαγορευμένη ζώνη, 33 ολόκληρα χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή.

Η «Atomik Vodka» (Ατομική Βότκα) δημιουργήθηκε από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στην Αγγλία, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Ουκρανία. Όπως αναφέρει το RT, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν σιτηρά και νερό από περιοχή κοντά στην εγκαταλειμμένη πόλη Πρίπιατ.

Το πως θα πουλήσει αυτό το καινούριο προϊόν παραμένει άγνωστο, καθώς ένα αλκοολούχο ποτό από το Τσερνόμπιλ, ίσως θα ανακάτευε τα στομάχια ορισμένων πιθανών καταναλωτών. Αλλά, ο καθηγητής Τζιμ Σμιθ ανέφερε στο BBC ότι το «συγκεκριμένο ποτό δεν είναι παραπάνω ραδιενεργό απ’ ότι οποιαδήποτε άλλη βότκα», παρά το γεγονός ότι παρήχθη από σοδειές μιας φάρμας κοντά στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Όπως τόνισε, το μυστικό για να φτιάξει το αλκοολούχο ποτό καθαρό από ραδιενέργεια και ασφαλές βρίσκεται στη διαδικασία απόσταξης, ενώ πρόσθεσε ότι το τελικό προϊόν ήταν «κάτω από το ανιχνεύσιμο όριο» ραδιενέργειας.

Η ομάδα στοχεύει στην παρασκευή 500 φιαλών από τη «ραδιενεργή» βότκα φέτος, με σκοπό να πωληθούν σε τουρίστες που θα επισκεφθούν την «απαγορευμένη ζώνη».