Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ»... Τρόμος στην τουρκία από το κάλεσμα του Ισραήλ σε Ελλάδα και Κύπρο να ξεμπερδεύουμε με το απόστημα της Ιστορίας...!!!

Την νέα αμυντική συμμαχία του άξονα Ελλάδος-Ισραήλ Κύπρου και Αιγύπτου προαναγγέλλει ισραηλινό THINK TANK. Η κατάσταση με την Τουρ...



Την νέα αμυντική συμμαχία του άξονα Ελλάδος-Ισραήλ Κύπρου και Αιγύπτου προαναγγέλλει ισραηλινό THINK TANK.

Η κατάσταση με την Τουρκία χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα σύμφωνα με τους Ισραηλινούς και πολύ σύντομα οι χώρες της περιοχής θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» που έφτιαξε ο Τούρκος πρόεδρος για να ικανοποιήσει τα απύθμενα νεο-οθωμανικά όνειρα του.




Τι αναφέρουν Ισραηλινοί ειδικοί:

«Μόνο του το Ισραήλ είναι απίθανο να αντιταχθεί στους Τούρκους εννοιολογικά, αλλά μπορεί να δράσει μέσω αμυντικών συμμαχιών και να συνεργαστεί σε μια κοινή ισορροπία με χώρες και δυνάμεις που δεν ενδιαφέρονται για τη νέα υπερ-ισχυρή Τουρκία», σημείωσε ο εβραϊκής καταγωγής Ρώσος ειδικός Μιχαήλ Τσέρνοφ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσφατα κατηγόρησε το Ισραήλ για την απελευθέρωση «ενός νέου κύματος τρομοκρατίας εναντίον των Παλαιστινίων».

Η δήλωση του Τούρκου ηγέτη ήταν αντίδραση στην κατεδάφιση κατοικιών στην συνοικία Wadi al-Hummus κοντά στην Ιερουσαλήμ.

«Όποιος στέκεται στην πλευρά του Ισραήλ, πρέπει να ξέρει ότι είμαστε εναντίον του. Δεν θα σιωπήσουμε όταν οι Παλαιστίνιοι γίνονται θύματα του ισραηλινού τρόμου. Διότι η σιωπή είναι ένα σημάδι συγκατάθεσης», είχε αναφέρει πρόσφατα ο Ερντογάν.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ;

Ο Μιχαήλ Τσερνόφ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος για την υποστήριξη και την ανάπτυξη του εβραϊκού πολιτισμού, των παραδόσεων, της παιδείας και της επιστήμης, απάντησε σε σχετική ερώτηση:

«Η δήλωση του Ερντογάν είναι σύμφωνη με τα βασικά στοιχεία της πολιτικής του, με την αναθεώρηση της στάσης και του ρόλου της Τουρκίας στην περιοχή και στον κόσμο. Η νέα Τουρκία πλησιάζει την οθωμανική Τουρκία, θέλοντας να γίνει μια περιφερειακή δύναμη στην Α.Μεσόγειο και ταυτόχρονα «ηγέτης και προστάτης» όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, που είτε πραγματικά είτε φανταστικά καταπιέζονται από άλλα καθεστώτα. Ως εκ τούτου, η Συρία του Άσαντ, το Ισραήλ και το ίδιο Ιρακινό Κουρδιστάν θεωρούνται εν γένει από τη μία πλευρά, ως το έδαφος ευθύνης της Μουσουλμανικής Τουρκίας, στο οποίο υπάρχει «χάος» από την άποψη των Τούρκων μουσουλμάνων και επομένως των «νόμιμων» αρχών.

Μια αυταρχική Τουρκία που βρίσκεται στη Συρία, πιο κοντά σε αυτό που ονομάζει Παλαιστίνη, καθώς και στη Μέκκα και τη Μεδίνα, θα γίνεται όλο και πιο σκληρή έναντι του Ισραήλ.




Η Άγκυρα διαθέτει ήδη ΜΚΟ στο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήm. Η κύρια προσπάθεια της Τουρκίας είναι πλέον οι σύμμαχοι ή οι αντισυμβαλλόμενοι του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, να αναγκαστούν τουλάχιστον να λάβουν υπόψη τη θέση της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια πιθανή λέμε, στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.

Το Ισραήλ, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ελλάδα δημιούργησαν ένα φόρουμ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στον τομέα της παραγωγής φυσικού αερίου, ενεργώντας ενάντια στα τουρκικά συμφέροντα, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πολιτικό αναλυτή Amr Eldiib.

Μόνο του το Ισραήλ είναι απίθανο να αντιταχθεί στους Τούρκους, για αυτό θα ενεργήσει μέσω συμμαχιών με χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία κατά του Τούρκου ηγέτη», καταλήγει ο Ισραηλινός ειδικός και σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης που σαφώς γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Όλα αυτά πιθανότατα από ισραηλινής πλευράς να προεξοφλούν σφοδρές εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην περιοχή της Α.Μεσογείου και του Αιγαίου με τις τουρκικές προκλήσεις περί ΑΟΖ, η οποία επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, συμπίπτει με τον αγωγό East Med και τα σχέδια του Ισραήλ να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.