Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλλοδαποί... Έστησαν φάμπρικα πλαστών εγγράφων σε Ελληνικό και Γλυφάδα! Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Κύκλωμα πλαστογράφησης εγγράφων και διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η Αστυνομία. Βρέθηκαν δυο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σε σπίτι στ...


Κύκλωμα πλαστογράφησης εγγράφων και διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η Αστυνομία. Βρέθηκαν δυο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σε σπίτι στο Ελληνικό και σε καφέ – εστιατόριο στη Γλυφάδα.

Οι διακινητές μεταναστών είχαν στήσει ολόκληρη… φάμπρικα για να δημιουργούν πλαστά έγγραφα και με αυτά να εκμεταλλεύονται μετανάστες. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο, το κύκλωμα είχε βγάλει περισσότερα από 71.000 ευρώ! Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την αστυνομία, να αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω θαλάσσης.




Από την επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, στο Ελληνικό κα στη Γλυφάδα, συνελήφθησαν δυο άτομα ενώ αναζητείται μια συνεργός τους.

Οι δυο συλληφθέντες είναι αλλοδαποί, ηλικίας 38 και 40 ετών. Πρόκειται για τους πλαστογράφους – διακινητές, ενώ η αστυνομία αναζητεί και μια 32χρονη, επίσης αλλοδαπή, που είναι συνεργός τους και ιδιοκτήτρια του μαγαζιού όπου είχε στηθεί το ένα από τα δυο εργαστήρια πλαστογράφησης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ μετανάστες, που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τα πλαστά έγγραφα.

Από την έρευνα στους χώρους σε Ελληνικό και Γλυφάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου ο οποίος απαρτίζονταν από εκτυπωτές, μηχανήματα πλαστικοποίησης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνηματα scanner, διάφορα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά.

Επίσης, κατασχέθηκαν, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ατομικά σωσίβια θαλάσσης, 5.180 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.