Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ.. Σε εξέλιξη φωτιά και στη Ζάκυνθο... Συνεχίζεται η ΜΑΧΗ στην Ελαφόνησο!

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο μετά τις 4:30 σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Μουζάκι Ζακύνθου σε έκταση με ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση. ...

Φωτιά Ελαφόνησος: Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους– Εκκενώθηκε οικισμός

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο μετά τις 4:30 σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Μουζάκι Ζακύνθου σε έκταση με ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Από την φωτιά δεν κινδυνεύει κάποιο σπίτι του χωριού.




Συνεχίζεται η ΜΑΧΗ στην Ελαφόνησο!

Στην Ελαφόνησο Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε το πρωί.

Για τον συντονισμό των δυνάμεων από αέρος υπάρχει ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν ένα ελικόπτερο του στρατού και δύο μηχανήματα έργου, 4 οχήματα ΟΤΑ και μία υδροφόρα.

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που περιστασιακά φτάνουν και τα 9 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο κυρίως των εναέριων μέσων.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ή σπίτια και αν βοηθήσει ο καιρός εκφράζεται αισιοδοξία από τους αρμόδιους ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί.

Από νωρίς βρίσκεται στο νησί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που μαζί με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει το έργο της κατάσβεση