Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ... Με την συνοδεία Ρώσων ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ τούρκοι στρατιωτικοί για να μην τους πιάσουν οι «Τίγρεις» του ΑΣΑΝΤ...!! ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ στα Παγκόσμια Μέσα...

Σε πραγματικά δεινή θέση βρίσκονται οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή όπου χτυπήθηκε η τουρκική στρατιωτική φάλαγγα από επίλεκτες συρι...



Σε πραγματικά δεινή θέση βρίσκονται οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή όπου χτυπήθηκε η τουρκική στρατιωτική φάλαγγα από επίλεκτες συριακές δυνάμεις, με επικεφαλής την Ταξιαρχία των Τίγρεων, οι οποίες θέλουν να εκδιώξουν τους Τούρκους από το συριακό έδαφος μια για πάντα.




«Υπάρχουν φήμες ότι η Ρωσία προσέφερε στον τουρκικό στρατό την συνοδεία ρωσικών στρατευμάτων, λόγω περικύκλωσης τους στο Μορέκ, από δυνάμεις του Άσαντ. Είναι ενδιαφέρον ότι πρέπει να συνοδευτούν εκτός του Βόρειου Χαλεπίου, οπότε έξω και από την Idlib ..», γράφει ο Τούρκος αναλυτής Ali Özkök.

‏Μιλάμε για την απόλυτη γελοιοποίηση σύμφωνα και με δυτικούς δημοσιογράφους, της «ισχυρής» Τουρκίας για να δραπετεύσουν Τούρκοι στρατιωτικοί με την βοήθεια Ρώσων στρατιωτών, αναφέρει ρωσικό άρθρο.

Δυτικοί δημοσιογράφοι μιλούν για εξευτελισμό της Τουρκίας, η οποία όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει καμία αξιοπρεπή απάντηση στην όλη υπόθεση, αν και είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αλλά αναγκάστηκε επίσης να παρακολουθήσει άπρακτη τις επιθέσεις Ρώσων και Συρίων στην πόλη Khan Sheikhun.

Κύρια έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι τουρκικά F-16 που εμφανίστηκαν στον ουρανό πάνω από τη Συρία αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στον τουρκικό εναέριο χώρο λόγω της εμφάνισης ρωσικού Su-35 στην περιοχή.

«Η Τουρκία είχε τα αεροσκάφη F-16 πάνω από την πόλη και οι δυνάμεις της ήταν πολύ κοντά. Από την πλευρά της είχε όλο το νόμιμο δικαίωμα («συμφωνία της Αστάνα») να χτυπήσει τις δυνάμεις του Ασάντ και να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες για να τους νικήσει. Αντ ‘αυτού, δεν έκανε τίποτα και παρακολούθησε τη κατάληψη της πόλης», δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Röpke.

«Στη Δύση είδαν ότι η Ρωσία υποστηρίζει αναφανδόν τον Άσαντ και αμέσως κατηγόρησαν την ρωσική και τη συριακή πλευρά ότι παραβίασαν τις συμφωνίες. Ωστόσο, από τη σύναψη της συμφωνίας στην Αστάνα και μετά, η Τουρκία δεν συμμορφώθηκε ποτέ με καμία ρήτρα των συμφωνιών για το Ιντλίμπ» , σημειώνει ο εμπειρογνώμονας.

Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιούνται επιθέσεις εναντίον του Χαν Σέιχουν, ενώ ρωσικά μαχητικά συνοδεύουν τα συριακά πολεμικά αεροσκάφη, εμποδίζοντας την Τουρκία να λάβει οποιαδήποτε μέτρα.




Την ίδια ώρα η αμερικανική εφημερίδα ΝΥΤ, γράφει για την αναγέννηση των Τζιχαντιστών στην Συρία και το Ιράκ, πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Ισλαμικού Κράτους από το τελευταίο τμήμα του εδάφους της Συρίας.

Η τρομοκρατική οργάνωση συγκεντρώνει νέες δυνάμεις και διεξάγει επιθέσεις σε ολόκληρο το Ιράκ και τη Συρία, αναπροσαρμόζοντας τα οικονομικά δίκτυά της και στοχεύοντας σε νέες δυνάμεις, αναφέρουν Αμερικανοί και ιρακινοί στρατιωτικοί.

Παρόλο που υπάρχει μικρή ανησυχία ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ανακτήσει μέρος των χαμένων εδαφών του στην πρώην φυσική του επικράτεια, που συνιστούσε ένα χαλιφάτο με το μέγεθος της Βρετανίας και έλεγχε τη ζωή 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι ΗΠΑ είναι αισιόδοξες στην μάχη κατά του ISIS.

Το Ισλαμικό Κράτος πιστεύεται επίσης ότι έχει επενδύσει σε επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ιχθυοκαλλιέργειας, της εμπορίας αυτοκινήτων και της καλλιέργειας κάνναβης σε γειτονικά κράτη. Ο ISIS με την μέθοδο των εκβιασμών χρηματοδοτεί παράνομες δράσεις. Για παράδειγμα αγρότες στο βόρειο Ιράκ που αρνήθηκαν να πληρώσουν στους Τζιχαντιστές είδαν τις καλλιέργειες τους καμένες.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η οργάνωση του ISIS έχει υλοποιήσει επιδρομές σε μια τεράστια έκταση στη βορειοανατολική Συρία. pentapostagma.gr